Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarsko vydřelo výhru nad Brnem. O výhře rozhodli až v pátém setu

Mistrovské Karlovarsko, druhý tým základní části Liberec a čtvrté Kladno vstoupily do extraligového play off vydřenými pětisetovými výhrami. Bez ztráty sady si první bod ve čtvrtfinálové sérii hrané na tři vítězné zápasy zajistily pouze České Budějovice, které porazily Odolenu Vodu.

Ostatní týmy v roli favoritů shodně prohrály ve svých halách první set a svedly se soupeři více než dvouhodinové bitvy. Karlovarsko ve zkrácené sadě porazilo Brno 15:11, Dukla přehrála v rozhodujícím dějství Zlín 15:8 a vicemistrovští Lvi zdolali Kladno 15:10. Karlovarsko přitom s Brnem v základní části vyhrálo oba zápasy hladce 3:0, stejným výsledkem skončilo dokonce pět posledních vzájemných zápasů. Na úvod vyřazovacích bojů ale trvalo favoritovi dvě hodiny a 14 minut, než se mohl radovat z výhry.

Jen o čtyři minuty kratší bitvu svedl Liberec se Zlínem, který teprve v úterý v rozhodujícím třetím utkání předkola slavil postup přes Benátky nad Jizerou. V Praze trval zápas dokonce bez šesti minut dvě a půl hodiny; výsledkem 3:2 skončily i zápasy obou týmů v základní části a Lvi upravili vzájemnou bilanci v sezoně na 2:1. České Budějovice zlomily soupeře v koncovce první sady, v níž prohrávaly 18:21, ale k setbolům hosty nepustily. Jihočeši si jich vypracovali pět, než sadu ukončili, a pak už měli utkání pod kontrolou. Druhé zápasy jsou na programu v pondělí v halách soupeřů.

Karlovarsko - Brno 3:2 (-22, 20, 22, -20, 11)
Nejvíce bodů: Sasak 24, Ihnát 13, Juhkami 12 - Zmrhal 22, Domingues 15, Janků 13.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Karlovarsko, Brno, Play off, Volejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko vydřelo výhru nad Brnem. O výhře rozhodli až v pátém setu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.