Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarští volejbalisté udolali Odolenu Vodu a zahrají si o titul

Ani ve třetím semifinále nedali volejbaloví mistři z Karlovarska šanci Odoleně Vodě a zahrají si o třetí extraligový titul. Mistři z loňska a roku 2018 i potřetí porazili Aero 3:0 a sérii ukončili v nejkratší možné době. Soupeřem Západočechů, kteří vyhráli základní část a v play off ještě neklopýtli, budou buď České Budějovice, nebo Lvi. Blíž do finále mají Pražané, kteří dnes uspěli na jihu Čech 3:0 a vedou v sérii 2:1.

Karlovarsko ovládlo dlouhodobou část o jediný bod před Jihostrojem a ve čtvrtfinále vyřadilo Liberec. Odolena Voda ze šestého místa překvapivě postoupila přes třetí Příbram. Roli lídra karlovarského týmu kouče Jiřího Nováka dnes opět splnil univerzál Patrik Indra, jenž ke třetímu postupovému bodu přispěl 17 body.

Souboj o třetí bod v sérii České Budějovice - Lvi byl nečekaně jasný. Pražané ve čtvrtek vyhráli doma 3:0 a dnes stejným výsledkem uspěli v bouřící hale soupeře, do prvního finále jim tak chybí poslední výhra. Dosáhnout na ni mohou svěřenci Tomáše Pomra ve středu v UNYP Areně, kde začne čtvrtý zápas v 17 hodin.

Lvi dnes od začátku tlačili, ve druhém setu se skóre přelévalo, a když už se zdálo, že ho Pražané zakončí, vzal si domácí kouč René Dvořák výzvu a ta potvrdila dotek sítě. Byl z toho vyrovnaný stav 24:24, ale hosté přece jen koncovku urvali. Jihostroj už pod tlakem drželi až do konce. Hvězdou večera byl slovenský smečař Tomáš Kriško s 25 body.

„Zatím přehráváme Jihostroj, máme pevnou obranu, dobře útočíme. Věřím, že ve středu bude opět atmosféra skvělá," uvedl kouč Lvů Pomr pro Českou televizi. Jihostroj prohrál doma potřetí v sezoně, dnešní zápas se mu nepovedl. "Rozhodl náš špatný výkon. Praha hrála svůj standard, my byli špatní hlavně na útoku," přiznal kouč Dvořák.

Finále začne ve středu 27. dubna v Karlových Varech

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Volejbal, Karlovarsko, Extraliga, finále, Odolena Voda, Karlovarský kraj, České Budějovice, Česko, Jihostroj, Jiří Novák, Patrik Indra, Česká televize, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští volejbalisté udalali Odolenu Vodu a zahrají si o titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.