Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Favorit musel ve čtvrtfinále extraligy dotahovat manko dvou setů

Volejbalisté VK Karlovarsko mají za sebou první čtvrtfinálový zápas proti Kladnu a nyní se připravují na druhou bitvu. Ta je na programu zítra na palubovce týmu ze Středočeského kraje.

Původně měl být čtvrtfinálovým soupeřem Západočechů celek Beskyd, který byl ale diskvalifikován a nahradilo ho právě Kladno. To sice dokázali volejbalisté Karlových Varů v základní části dvakrát jednoznačně porazit v poměru 3:0, ale v první čtvrtfinálové bitvě museli nečekaně dotahovat manko dvou setů, když oba prohráli shodně 23:25. Pak už ale režii zápasu převzali do svých rukou a po setech 25:12, 25:17 a 15:11 slavili první výhru.

"Sezona Kladnu nevychází podle představ, takže v play off můžou ztratit zábrany a čtvrtfinále si užít," varoval před první bitvou trenér VK ČEZ Karlovarsko Jiří Novák a jeho slova se naplnila.

A právě úvodní pětisetová bitva dává vzpomenout na historicky první extraligový titul Karlových Varů. Ti se totiž s Kladnem střetli před třemi lety ve finále extraligy a všechny zápasy se rozhodovaly v pěti setech. Byly celkem tři a všechny dotáhli do vítězného konce Západočeši. Letos je ale situace o poznání odlišnější. Karlovarsko vyhrálo základní část a Kladno skončilo až na osmém místě.

"Je jasné, že v play off si už nevyberete, tým Kladna má určitě kvalitu v domácím prostředí, v hale se specifickou výškou stropu," upozorňuje trenér Karlových Varů před zítřejším duelem, který začíná v 18 hodin.

Čtvrtfinálová série se hraje na tři vítězná utkání a tak je jisté, že se minimálně ještě jednou vrátí do Karlových Varů, kde je třetí duel plánován na středeční podvečer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, Kladno, Karlovarský kraj, Středočeský kraj, ČEZ, Jiří Novák, čtvrtfinále, Beskydy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Favorit musel ve čtvrtfinále extraligy dotahovat manko dvou setů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.