Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Volejbalisté Karlovarska se stále drží v popředí extraligové tabulky

Do nového roku vstupují volejbalisté Karlových Varů ze třetí příčky extraligové tabulky. Klub ukončil spolupráci se švédským univerzálem Fredricem Gustavssonem. Ambicí pro nadcházející zápasy je vybojovat co nejlepší postavení pro play-off.

Pozitivní je, že jsme se dokázali vyrovnat se všemi nástrahami, když přišlo přerušení soutěže a s tím spojená nařízení," říká trenér VK ČEZ Karlovarsko Jiří Novák.

A právě přerušení soutěže a další problémy kolem pandemie covid-19 způsobily, že tým musel v prosinci odehrát velkou porci zápasů. Během prosince to bylo nezvykle vysoké číslo, neboť je čekalo devět zápasů. „Kluci toho mají dost, jsou zahlcení, proto jsme některé pasáže zápasů měli slabší, není to jednoduché," přiznal trenér a vzpomenul například prohru v Ostravě s tím, že pro hráče je těžké nastupovat například do dvou zápasů během dvou dnů.  „Téměř se přestalo trénovat, teď to nemůže být souvislá práce, jde vždy jen o takové útržky, to je z dlouhodobého hlediska špatné,“ doplňuje Jiří Novák.

Aktuálně je mužstvo Karlovarska v extraligové tabulce třetí, ale s prakticky shodnou bilancí, jakou mají výše postavené týmy Liberce a Českých Budějovic. K extraligovým zápasům, se v prosinci přidala i účast v Lize mistrů v italském Trentu. Tam Karlovy Vary rozhodně neudělaly ostudu, i když prohrály všechny tři zápasy.

Co se týká kádru, tak největší změnu udělalo vedení VK Karlovarsko na pozici univerzála, kde ukončilo spolupráci se švédským univerzálem Fredricem Gustavssonem.  „Úplně se neprosadil do základní sestavy, což by cizinec měl," objasnil trenér Novák a dodal, že úlohu jedničky plní reprezentant Patrik Indra a klub momentálně hledá hráče, který by ho doplňoval.

Extraligová bilance Karlovarska je v dosavadním průběhu sezony velmi příznivá. Tým dosáhl jedenácti výher ve třinácti zápasech. Klopýtl jen na hřištích Brna a Ostravy, které pak v odvetě bezpečně přehrál. V domácí hale ovládl všech sedm zápasů s plným bodovým ziskem. Další utkání čeká volejbalisty Karlovarska 9. ledna ve Zlíně. Ve druhém turnaji Ligy mistrů se představí první únorový týden v německém Friedrichshafenu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, volejbalista, Jiří Novák, trenér, Liga mistrů UEFA, ČEZ, Ostrava, Patrik Indra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Karlovarska se stále drží v popředí extraligové tabulky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.