Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Lotyšský obránce Jaks se v extralize přesouvá z Litvínova do Karlových Varů

Lotyšský obránce Janis Jaks posílil hokejisty Karlových Varů. Osmadvacetiletý bronzový medailista z loňského mistrovství světa v Rize a Tampere, který poslední dvě sezony působil v Litvínově, podepsal s Energií roční kontrakt. Uvedl to oficiální web klubu.

„Hledali jsme ofenzivního beka do první obranné dvojice, který by nám pomohl i v přesilových hrách, byl výborně fyzicky i bruslařsky připravený a zároveň měl dostatek zkušeností. Janise jsme sledovali už v dřívějších sezonách a na mistrovství světa. Všechny tyto naše předpoklady splňuje. Věříme, že jeho herní kvalita přinese našemu týmu nejen kvalitní defenzivu, ale podpoří i ofenzivu," řekl sportovní ředitel karlovarského klubu Jiří Kalous.

Jaks si v uplynulém ročníku připsal v základní části extraligy ve 44 zápasech 29 bodů za čtyři branky a 25 asistencí. V produktivitě obránců byl desátý. V devíti duelech play off zaznamenal tři přihrávky. Za dvě sezony v extralize má na kontě 103 utkání a 59 bodů (12+47).

V letech 2016 až 2020 působil Jaks na American International College v univerzitní NCAA, v KHL hrál za Dinamo Riga a Soči a nižší zámořské AHL za Bakersfield. Startoval na sedmi mistrovstvích světa a ve 40 duelech nasbíral 14 bodů za pět branek a devět asistencí. V roce 2022 se představil i na olympijských hrách v Pekingu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Litvínov

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary, Jaks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lotyšský obránce Jaks se v extralize přesouvá z Litvínova do Karlových Varů  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.