Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů porazili Spartu 5:1 a jsou v předkole play off

Hokejisté Karlových Varů porazili v 51. kole extraligy Spartu 5:1 a zajistili si postup do předkola play off. Energie uspěla po šesti porážkách, v tabulce se posunula na jedenácté místo a na třináctou Mladou Boleslav má před nedělním závěrečným kolem základní části náskok čtyř bodů.

V souboji o čtvrté místo a přímý postup do čtvrtfinále je na tom před posledním kolem nejlépe Brno, které vyhrálo v Liberci 6:4. Dvěma góly se na vítězství Komety podílel Steve Moses, kapitán hostů Martin Zaťovič se stal 73. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Devětatřicetiletý útočník vstřelil 250. gól v součtu nejvyšší soutěže a reprezentace. Bílí Tygři jsou sedmí a čeká je předkolo.

Bod za Brnem jsou páté České Budějovice. Jihočeši porazili poslední Kladno 5:3 a vyhráli potřetí za sebou. V neděli nastoupí na ledě vedoucích Pardubic, Kometa hraje doma s Třincem.

Západočeši se Spartou, která do play off postoupí z druhého místa, po první třetině prohrávali, ale ve druhé části vývoj utkání otočili. Dvěma góly a asistencí se na výhře domácích podílel kapitán Jiří Černoch, tři kanadské body nasbíral také finský útočník Iikka Kangasniemi. Karlovy Vary porazily Spartu potřetí v sezoně.

Mladá Boleslav zdolala Olomouc 2:0, ale při úspěchu karlovarského mužstva ztratila naději na předkolo. Středočeši skončí třináctí a v neděli jim sezona skončí. Góly dali Vojtěch Malínek, jenž oslavil první extraligovou branku, a Róbert Lantoši. Páté čisté konto v sezoně vychytal Jan Růžička. Hostující obránce Jiří Ondrušek odehrál 1000. soutěžní zápas v dresu Hanáků.

Třinečtí hokejisté zdolali Pardubice 4:3 po nájezdech a soupeře poprvé v sezoně porazili. Obhájce titulu vedl o tři góly po trefách Libora Hudáčka, Adama Helewky a Patrika Hrehorčáka až do 54. minuty. Lídr soutěže vyrovnal i díky dvěma gólům při risku bez brankáře. Dynamo vyrovnalo extraligový bodový rekord Liberce (118) z ročníku 2015/16.

Hokejisté Hradce Králové porazili Plzeň 3:1 a posunuli se na osmé místo, zajišťující výhodu domácího prostředí na startu předkola play off. Plzeňský brankář Milan Klouček sice statečně čelil značné střelecké převaze domácích, Mountfield ale i tak vyhrál 3:1 díky rozdílovému gólu Radovana Pavlíka z 48. minuty.

Litvínov zvítězil nad Vítkovicemi 5:4 a po druhé výhře z posledních pěti zápasů si udržel naději na čtvrté místo. Shodně třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěli Nicolas Hlava a Ondřej Kaše.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. Černoch (Kangasniemi, Bartejs), 38. O. Procházka (Kangasniemi, Plutnar), 51. Černoch, 53. Hladonik (Černoch, McFadden), 55. Kangasniemi (Bartejs) - 18. Chlapík (P. Kousal, Kempný). Rozhodčí: Veselý, Jaroš - Gerát, Zíka. Vyloučení: 4:10. Využití: 3:0. Diváci: 3674.

Sestavy:
Karlovy Vary:
Frodl - Bartejs, Mikyska, Plutnar, Huttula, Stříteský, McFadden, Dlapa - O. Beránek, Černoch, Kangasniemi - O. Procházka, Gríger, Rachůnek- Koffer, Hladonik, Redlich - Kružík, Kofroň, Čihař. Trenér: Eismann.

Sparta: Jakub Kovář - Moravčík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Beaudin - Řepík, Sobotka, Forman - P. Kousal, D. Vitouch, Chlapík - Hrabík, Konečný, Buchtele - Mužík, Lajunen, Harper. Trenér: Hořava.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Knap

Štítky Sport, hokej, extraliga, 51. kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Karlových Varů porazili Spartu 5:1 a jsou v předkole play off  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.