Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zpackaná druhá třetina stála Energii zápas. Hradec si odváží všechny body

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 20. kole extraligy v Karlových Varech 4:3 a potvrdili, že se jim v KV areně daří. Uspěli zde posedmé za sebou. Klíčový náskok si Mountfield vypracoval v rozmezí 133 sekund druhé třetiny, kdy skóroval třikrát. Hradec Králové přeskočil svého dnešního soupeře v tabulce a je sedmý, Energie klesla na 9. místo.

Hosté se do první výraznější šance dostali hned v úvodu, obránce Dlapa ale stihl přečíslení dva na jednoho zastavit. Poté, co ve 4. minutě po pěkné kombinaci druhé karlovarské formace zlikvidoval Bartošák prudkou střelou Rachůnka a za Hradec Lalancette nedokázal o pět minut později protlačit z bezprostřední blízkosti puk za Frodlova záda, skončila první třetina bez branek.

Druhá dvacetiminutovka již góly přinesla, k nelibosti domácích diváků většinou do karlovarské branky. Ve 21. minutě po nepovedené střele Filipa Pavlíka a následné dorážce otevřel skóre Okuliar. Západočeši ještě dokázali ve 26. minutě kontrovat díky opakované střele Procházky.

V polovině utkání si ale Energie vybrala dvouminutovku hrůzy. Ve 29. minutě Estephan přesnou střelou z mezikruží vymetl levý roh karlovarské branky, připsal si první gól v sezoně a posunul hosty do vedení. O 69 sekund později se při vyloučení Beránka zorientoval nejlépe se v předbrankovém prostoru Miškář a navýšil vedení hostů, o další 64 sekund později překonal Frodla počtvrté Pavelka.

Do závěrečné třetiny vystřídal Frodla v brance domácích Habal a hráčům z lázeňského města se podařilo zápas ještě zdramatizovat. Ve 41. minutě projel přes celé kluziště nikým neatakován obránce Mikyska a střelou z těžkého úhlu překvapil Bartošáka. Ve 49. minutě poté v přesilovce snížil na 3:4 z pohledu domácích Jiskra, vyrovnat ale již Západočeši nedokázali.

Hlasy trenérů

David Bruk (Karlovy Vary): Do zápasu jsme vstoupili poměrně slušně, byli jsme s první třetinou spokojeni. I když Hradec byl v pár momentech lepší a byl lepší v osobních soubojích. Podle našeho přání byl i začátek druhé třetiny, protože jsme z Hradce měli respekt. Chtěli jsme hodně forčekova a napadat, protože Hradec hraje útočně a rychle otáčí hru. Zápas jsme ztratili v půlce druhé třetiny, kdy šly rychle góly za sebou a druhý gól s námi poměrně otřásl. Přesto si úplně nevybavuji, že bychom tam udělali chybu, prostě takové góly někdy padají. S týmem to ale zamávalo a ztráta po dvou třetinách byla výrazná. Před třetí třetinou jsme trošku zredukovali sestavu, promluvili jsme s hráči, otevřeli jsme hru, dostali jsme se do tlaku, ale bohužel vedení Hradce o tři góly je již moc. Prohra bolí, ale zápasy jdou rychle za sebou a když navážeme na třetí třetinu a potažmo i na první, tak si myslím, že budeme schopni vyhrávat.

Peter Frühauf (Hradec Králové): Jsme samozřejmě spokojeni hlavně s body, můžeme být určitě spokojeni s prvními dvěma třetinami. Měli jsme pohyb, byli jsme silní na puku, vyhrávali jsme dost soubojů jeden na jednoho a těžili jsme z toho. Ve třetí třetině, někdo říkal, že jsme měli hluché momenty, ale myslím si, že to byl právě soupeř, kdo zapnul na vyšší obrátky a ukázal svou obrovskou kvalitu co má. Myslím si, že kdyby soupeř takto hrál od první třetiny, tak by zápas asi vypadal jinak. Musím ale poděkovat hráčům, že ten závěr urvali, protože soupeř byl ve třetí třetině velmi nebezpečný a báli jsme se o výsledek až do úplného konce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Knap

Štítky Energie, Karlovy Vary, Hradec Králové, Výsledky, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpackaná druhá třetina stála Energii zápas. Hradec si odváží všechny body  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.