Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů zdolali Kladno a vyhráli pátý ze šesti duelů

Hokejisté Karlových Varů porazili v 13. kole extraligy Kladno 4:3 a vyhráli pátý z posledních šesti zápasů. Gólem a asistencí k tomu přispěl Ondřej Beránek a dvěma přihrávkami Tomáš Rachůnek. Rytíři počtvrté za sebou venku nebodovali. Nepomohly jim ani dva body za branku a asistenci kapitána Tomáše Plekance.

Hosté měli lepší vstup do utkání a Habalovi pomohla po Indrákově střele tyč. V 9. minutě se dostal právě Indrák do přečíslení společně s Melkou, který trefil pravý roh branky a otevřel skóre. Energie zvýšila aktivitu, z čehož vyústila ve 13. minutě vyrovnávací branka Koblasy, který bekhendem vrátil za záda Bowa Bartejsovu střelu.

"Dnes jsme vůbec nezačali špatně, dostali jsme se do vedení. Škoda našeho následného sedmiminutového výpadku v první třetině, kdy nám soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů. Rovněž začátek druhé třetiny jsme neměli špatný, vytvořili jsme si tam šance, ale bohužel jsme žádnou neproměnili. Potom jak soupeř dal na 4:1, tak už to pro nás bylo složité, ale vrátili jsme se do zápasu využitou přesilovkou. Škoda, chyběl nám jeden gól, abychom dosáhli alespoň na bodík," uvedl trenér Kladna Jiří Burger.

Domácí svou rychlostí začali hosty přehrávat v útočném pásmu a v 18. minutě otočil vývoj zápasu Pulpán, jehož střela zápěstím od modré čáry skončila za Bowem. Za 29 vteřin vedli Západočeši už o dvě branky. Po Rachůnkově ideální přihrávce se dostal do úniku Kružík a i jeho střela propadla za kladenského gólmana. Kružík se v devátém extraligovém utkání v kariéře radoval z premiérové branky.

"Je to super pocit. Navíc jsem první gól vstřelil doma a proti Kladnu, kde jsem dlouho hrál," řekl pětadvacetiletý útočník Daniel Kružík, který je odchovance PZ Kladno. "Jsem rád, že jsem dostal šanci hrát v prvním útoku společně s Davidem Grígerem a Tomášem Rachůnkem, jelikož oni jsou skvěle sehraní a já jsem se tím pádem snažil se jim tam moc nemotat a hledat volné místo. Potvrdilo se, jak skvělí hráči to jsou, protože tou akcí jsem se dostal do samostatného úniku."

Na začátku druhého dějství Rytíři opět na několik minut přišpendlili Energii v obranném pásmu, ale až na nebezpečnou střelu Plekance si větší příležitost nevytvořili. Nepodařilo se jim to ani při Havlínově vyloučení.

Poté si opět vzali slovo Západočeši a podnikali jeden výpad za druhým na druhou stranu kluziště. Z poloviny zápasu uplynuly necelé dvě minuty, když hned po konci přesilovky se z první po nahrávce Grígera trefil počtvrté Beránek. Jenom díky Bowovi se v této části hry opět neměnilo skóre po tutovkách Vondráčka, Černocha a samostatném úniku Redlicha.

V závěrečné třetině hráči Kladna zabojovali a ještě z dobře rozehraného zápasu pro Energii udělali drama. Nejdříve ve 44. minutě přesilovou hru čtyř proti třem využil přesnou střelou Plekanec. O tři minuty později nabruslil Zikmund před Habala a jeho střelu dorazil Bláha. Hosté však už vyrovnat nestihli i přes 98 vteřin trvající power play. V závěru předvedl gesto fair play kladenský Beran, který odvolal faul.

"Dnes nám chyběl Honza Hladonik a Martin Kohout, což je pro nás citelná ztráta, jelikož jsou to šikovní hráči. Trenéři museli poslepovat sestav jinak. Vypomohli kluci ze Sokolova, kteří hráli výborně. Jsem rád, že vše takto dobře dopadlo," dodal Kružík a pochvaloval si přínos Martina Osmíka a Matěje Zadražila.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, 13. kolo, Karlovy Vary, Kladno, Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary, Tomáš Plekanec, Ondřej Beránek, Tomáš Rachůnek, hokejista, Daniel Kružík, HC Škoda Plzeň, energie, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Karlových Varů zdolali Kladno a vyhráli pátý ze šesti duelů  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.