Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Hokejovou Energii opouští tři hráči. Fleka chce klub udržet

Karlovarská Energie nebude v příští sezoně spoléhat na finského obránce Patrika Parkkonena či produktivního slovenského útočníka Tomáše Mikúše. Zeleno bílý dres neoblékne ani forvard Jiří Průžek. Klub chce naopak udržet reprezentanta Jakuba Fleka, který aktuálně bojuje na kempu reprezentace o účast na mistrovství světa ve Finsku.

Klub informoval o odchodech na oficiálním webu. Fin Parkkonen odehrál na západě Čech celou minulou sezonu. Připsal si 8 bodů (2+6) v 52 duelech, do nichž naskočil. Nyní si devětadvacetiletý obránce hledá nové angažmá, podobně jako Průžek a Mikúš, který patřil k hlavním ofenzivním tahounům Energie. Osmadvacetiletý Slovák nastupoval za Vary v posledních třech sezonách. Před uplynulým ročníkem ale přestoupil do Zlína, odkud se ale znovu do lázeňského města vrátil a pomohl týmu 24 body (6+18) do předkola playoff. V případě Průžka klub neuplatnil obci na jeho další působení. 

Otazník visí stále nad Jakubem Flekem. Hlavní hvězda výběru se má podle spekulací přesunout do jiného extraligového týmu či zahraničí. Podle spekulací má například devětadvacetiletý útočník zamířit do Brna, kde našel práci Martin Pešout, donedávna hlavní kouč Energie. Karlovarský klub připravil Flekovi návrh nové smlouvy.

O Flekově dalším působení se pravděpodobně rozhodne až v dalších dnech a týdnech, druhý nejproduktivnější hráč Energie v uplynulé sezoně se totiž aktuálně připravuje s národním týmem ve Znojmě na květnové Mistrovství světa, kam by se rád podruhé v řadě probojoval,“ uvedl klub na svém webu.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hokejkv

Štítky Flek, energie, Extraliga, Přestupy, Tomáš Mikúš, Jakub Flek, Finsko, Omroepvereniging VARA, Česko, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovou Energii opouští tři hráči. Fleka chce klub udržet  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.