Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Energii se výlet do Brna vyplatil, domů si přivezla dvě výhry

Hokejisté karlovarské Energie se vrátili domů z Brna, kde se střetli v přípravných duelech postupně s bratislavským Capitals a Zvolenem, se dvěma výhrami. Týmu Martina Pešouta zbývají odehrát v přípravě ještě dva zápasy před ostrým startem nového extraligového ročníku, který Západočeši zahájí 8. září na domácím ledě proti brněnské Kometě.

Od výjezdu do Brna, kde Karlovarští odehráli v lužáneckém sportovním centru dvě utkání ve dvou dnech, si trenéři Varů slibovali zejména kvalitní prověrku se slovenskými soupeři a také stmelení mužstva před startem extraligy. V prvním duelu se energetici utkali s bratislavským Capitals, který letos nastoupí v rakouské ICE Hockey League, v níž hraje například Znojmo. Duel zvládly Vary zejména díky povedené třetí třetině a porazily mužstvo, v němž nastupuje například bývalá ruská hvězda Columbusu Nikolaj Žerděv, 5:2.

Druhé utkání naopak nabídlo více defenzivní podívanou. Vyrovnanou partii rozhodl útočník Petr Koblasa, který vstřelil v zápase hned dvě branky. Lví podíl na výhře měl také brankář Vladislav Habal, jenž zlikvidoval hned několik velkých šancí Zvolenu, který v minulém ročníku ovládl slovenskou nejvyšší soutěž. 

Ze svého pohledu jsem si dost zachytal, hlavně první a třetí třetinu. Musím pochválit tým ze Zvolena, protože hrál opravdu pěkně. Když jsme odskočili na 3:1, tak jsme si to pohlídali a dopadlo to pro nás dobře,“ popisoval po utkání na klubovém webu karlovarský gólman, jenž byl rád, že byl v utkání neustále v permanenci. V lužánecké hale je totiž oproti moderním arénám pořádná zima. Výhra Habala těšila o to víc, že na Slovensku v minulosti strávil čtyři sezony. „Znal jsem skoro půlku týmu, jelikož jsem s některými působil i jako spoluhráč, takže před zápasem proběhly nějaké ty popichovačky,“ řekl třicetiletý brankář, který působil v Košicích nebo bratislavském Slovanu.

Karlovarské čekají ještě dva zápasy před začátkem extraligy. V úterý sehrají domácí utkání proti Norimberku, ve čtvrtek pak míří Pešoutův výběr ke generálce na led Litvínova. Extraligu odstartují Západočeši ve středu 8. září v 17:30 proti brněnské Kometě. Utkání úvodního kola vysílá stanice ČT Sport. 

HC Energie Karlovy Vary – HKM Zvolen
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Koblasa (Černoch, Kohout), 32. Koblasa (Černoch, Dlapa), 35. Dlapa (Pulpán) – 6. Jedlička (Meliško)
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Parkkonen, Plutnar, Pulpán (A), Dlapa, Rohan, Havlín, Weinhold, Doudera – Rachůnek (A), Hladonik, Flek, Průžek, Kulich, Beránek, Koblasa, Černoch, Kohout, Redlich, Miškář, Vondráček (C), Osmík.
HKM Zvolen: Rahm – Meliško, Hain, Thow, Roy, Hraško (A), Kubka, Andersons – Zunin (A), Viedensky, Jedlička, Ully, Puliš (C), Saracino, Marcinek, Mikúš, Török, Csányi, Gubančok. Kolenič, Duriš.
HC Energie Karlovy Vary – iClinic Bratislava Capitals 
5:2 (2:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Flek (Rohan), 12. Kohout (Koblasa, Černoch), 23. Průžek, 59. Kohout (Koblasa), 60. Doudera (Osmík) – 6. Levin (Roy), 27. Žerděv (Roy, Nanne).
HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Pulpán (A), Dlapa, Rohan, Havlín, Weinhold, Doudera – Rachůnek (A), Hladonik, Flek, Průžek, Kulich, Beránek, Koblasa, Černoch, Kohout, Redlich, Miškář, Vondráček (C), Osmík.
iClinic Bratislava Capitals: Lacouvee (Baroš) – Snuggerud, Carson, Jardine, Nanne, Fereta, Chovan – Immo, Roy, Žerděv, Levin, Arniel (A), Bondra, Hudec (A), Buc (C), Faith, Vybíral, Škvarek, Žurek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/ Hc Karlovy Vary

Štítky energie, Karlovy Vary, Hokej, Habal, Pešout, Extraliga, HC Kometa Brno, HC Energie Karlovy Vary, Petr Koblasa, Washington Capitals, černoši, Zvolen, Vladislav Habal, IClinic Bratislava Capitals, Orli Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energii se výlet do Brna vyplatit, domů si přivezla dvě výhry  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.