Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Energie dnes hraje v Třinci, v této sezoně snad naposledy

Hokejisté Karlových Varů mají za sebou nejdelší cestu za extraligovým soupeřem. Duel hrají až u polských hranic a navíc na ledě aktuálně druhého celku tabulky. Letos se Západočeši s mužstvem Ocelářů střetnou počtvrté a v základní části tedy naposledy.

Energie vstoupí do utkání posílena páteční výhrou v Mladé Boleslavi, kde se jí konečně podařilo prolomit smolnou sérii několika porážek. Výhra se navíc zrodila po zlepšeném výkonu, který si pochvaloval i asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

„Jsme rádi, že se nám podařilo zlomit tu nepříznivou sérii, kterou jsme měli. Byť jsme většinou odehráli vyrovnaná utkání, nedařilo se nám je lámat na naši stranu a získávat body. Za utkání v Mladé Boleslavi  patří velký dík celému mužstvu. Je třeba vyzdvihnout to, jakým způsobem utkání vybojovali a odmakali,“ sdělil asistent hlavního kouče Energie.

Recept na úspěch v Boleslavi byl založen na poctivé obranné hře a využívání brejkových situací. To ocenil i asistent, který ale našel i několik problémových věcí. „Nedařilo se nám v přesilových hrách, ale na druhou stranu jsme byli velmi obětaví a zodpovědní směrem dozadu a podržel nás gólman Filip Novotný. Myslím si, že jsme si v Boleslavi zasloužili vyhrát,“ dodal Tomáš Mariška.

A s osvědčeným receptem vyjedou dnes Energetici na třinecký led. Tam se bude utkání hrát od 16 hodin a Energie se pokusí navázat na poslední vzájemný duel, který vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech. Dnešní zápas v Třinci je zároveň předposledním v pětidílné sérii, kterou Energie hraje na venkovních stadionech. Poslední duel této série odehraje v úterý na ledě Sparty.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary, BK Mladá Boleslav, HC Sparta Praha, Filip Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie dnes hraje v Třinci, v této sezoně snad naposledy  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.