Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sucha bylo dost, hokejisté Energie konečně trénují na ledě KV Arény

Téměř čtyři měsíce se museli hokejisté karlovarské Energie obejít bez ledu. Po koronavirové pandemii a předčasném ukončení sezony je čekala ne příliš oblíbená suchá příprava a dovolená.

„Konečně nás čekají zase tréninky na ledě, na který jsme se všichni těšili. Načerpali jsme nějaké síly, tak věřím, že je zúročíme. Budeme nabírat obecnou kondici na ledě, i na suchu. Ten úvodní týden bude trochu víc na zapracování, a také, aby si hráči trochu navykli na led. Příští týden už nás čekají první zápasy, to už se budeme věnovat spíše systémovým věcem,“ uvedl pro klubový web karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Zkušenému trenérskému triu Pešout, Mariška, Kněžický se na úvodním tréninku hlásilo třicet hráčů. Trénink by rozdělen na dvě skupiny a v šatně nechyběl ani nováček týmu, obránce Daniel Kowalczyk, který přichází na roční hostování z brněnské Komety. Útočník Martin Kadlec z Baníku Sokolov absolvuje s Energií dvoutýdenní zkoušku a k týmu se připojí v následujících dnech. Poprvé v nové sezoně se s Energií trénoval i zkušený obránce Dominik Graňák, který se přes léto tradičně připravuje individuálně.

„Dan Kowalczyk by měl být náhradou za Ondru Šafáře, který nám během léta nečekaně vypadl ze sestavy. Martin Kadlec u nás dostane šanci na zkoušku a uvidíme, jak si o ni řekne. Loňskou sezonu měl velmi povedenou, tak jsme se domluvili, že mu šanci dáme. Bude záležet na něm, jestli si to místo tady najde nebo ne,“ uvedl k posilám Mariška.

V týmu chyběl obránce Martin Rohan a brankář Jan Bednář, který se aktuálně připravuje s reprezentační dvacítkou.

„Martin Rohan podstoupil drobný operační zákrok na noze, na ten zákrok musel. Měl by nám chybět přibližně 2-3 týdny, uvidíme, jak rychle to půjde, ale věřím, že se do toho rychle dostane. Další ztráty zatím nemáme, všichni hráči by měli být připravení do tréninku,“ pokračoval asistent hlavního kouče.

Posily ze zámoří mohou být realitou

Soupiska Energie pro nadcházející extraligovou sezonu není uzavřena. Vedení klubu vyjednává se zámořskými posilami.  Zájem nastoupit za svůj mateřský klub má minimálně v úvodu sezony karlovarský odchovanec Martin Frk, který však čeká na souhlas svého současného klubu z Los Angeles. V hledáčku trenéra Pešouta jsou ale i další hráči.

„S hráči jsme v kontaktu, ale není to úplně jednoduché se s těmi kluby domluvit. Hráči mají zájem tu hrát, my zájem máme také, ale je tam ještě spoustu věcí k řešení. Uvidíme, jak se nám podaří doladit věci ohledně pojištění, smluv a různých povolení. Někde jsme v jednání trochu dál, jinde spíše na začátku,“ dodal Mariška k možným zámořským posilám.

Do přípravy A-týmu se zapojila i karlovarští junioři, kteří by měli dostat prostor i v osmi přípravných zápasech.

Po úvodním týdnu nastoupí energetici již příští týden k úvodním dvěma přípravným zápasům. V úterý 4. srpna zajíždí na led Mladé Boleslavi, o dva dny později přivítají na domácím ledě Liberec.

Aktuální sestava A-týmu

Brankáři: Filip Novotný, Adam Horák, Patrik Hamrla, Jan Bednář, Jakub Kašpar, Václav Mokrý
Obránci: Dominik Graňák, Petr Šenkeřík, Lukáš Pulpán, Michal Plutnar, Oldrich Kotvan, Martin Weinhold, Daniel Kowalczyk, David Tureček, Martin Rohan.
Útočníci: Ondřej Beránek, Patrik Machač, Jakub Flek, Petr Koblasa, Jiří Černoch, Martin Kohout, Tomáš Mikúš, Tomáš Vildumetz, Tomáš Redlich, Martin Osmík, Václav Skuhravý, Tomáš Vondráček, Otakar Šik, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Adam Křemen, Tomáš Křehlík, Matěj Zabloudil, Martin Kadlec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniel Kubelka

Štítky extraliga, HC Energie, příprava, nová sezona, posily, energie, hokejista, trénink, Martin Kadlec, Martin Rohan, Dominik Graňák, Jan Bednář, HC Kometa Brno, HC Baník Sokolov, Los Angeles Kings

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sucha bylo dost, hokejisté Energie konečně trénují na ledě KV Arény  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.