Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejový Baník dostal dotaci z města, navázal spolupráci se Spartou a oslaví narozeniny

Nejen relativně vysoká investice do oprav zimního stadionu, ale i stále se zvyšující finanční podpora prvoligovému hokejovému klubu Baník Sokolov je jasným signálem, že hokej do hornického města patří. A podpora přichází i v době, kdy se mužstvu po vysněném postupu do druhé nejvyšší české hokejové soutěže příliš nedařilo. Letos klub navíc slaví 75 let od svého založení.

„Hokej ve městě chceme, a budeme ho podporovat,“ říká jednoznačně místostarosta města Jan Picka.

Ten společně se svými kolegy z radnice musel nedávno obhajovat navýšení dotace pro klub, což vyvolalo určitou širokou diskuzi. Nakonec ale peníze schváleny byly a Baník se může připravovat na nadcházející sezonu, která by měla být o poznání lepší.

„Očekáváme, že mužstvo bude hrát klidný střed tabulky bez sestupových starostí. Sledujeme kroky vedení klubu a myslíme si, že jdou správným směrem,“ doplnil místostarosta s tím, že dotace města dává vedení klubu jistotu a klid na další práci.

Sokolov do klubové pokladny pošle 1,6 milionu korun na A-tým a 4,5 milionu na podporu mládeže. Částka je zhruba o milion korun vyšší, než v předešlém roce.

Vedení Baníku Sokolov angažovalo nového trenéra a zároveň sportovního manažera Tomáše Hamaru. A ten společně s manažery navázal spolupráci s extraligovou pražskou Spartou. Ta je po rovněž extraligových Karlových Varech druhým celkem, který bude do Sokolova uvolňovat hráče.

„Zájem extraligových klubů o spolupráci je vizitkou, že práce prováděná v Sokolově, je prováděná dobře a kvalitně. Jsme velmi rádi, že budeme pokračovat v kooperaci s Karlovými Vary a velmi kvitujeme spolupráci se Spartou. Samozřejmě nevylučujeme ani možnou spolupráci s jinými extraligovými celky, jak tomu bylo v minulé sezoně v případě Mladé Boleslavi“ říká prezident klubu Václav Dobřemysl.

Hráčům týmu Baníku Sokolov již začala náročná suchá letní příprava. Trenér Tomáš Hamara s asistentem Petrem Holejšovským měl na prvním tréninku k dispozici 21 hráčů. Suchá příprava bude trvat devět týdnů a skončí 3. července.

„Následovat bude dvoutýdenní volno a 20. července se tým sejde znovu. Po dalších dvou dnech na suchu se pak hokejisté postaví poprvé na led. V této fázi přípravy by mělo tým doplnit několik hráčů partnerského klubu HC Sparta Praha,“ popisují průběh přípravy trenéři na klubovém webu.

Konkrétní informace ke sportovním cílům chce vedení klubu sdělilt až před startem ligy, tedy na přelomu sprna a září.

"Bude znám konečný kádr A-týmu, program a rozlosování celé sezony. Ohledně marketingové komunikace jen můžu říct, že nás letos čeká 75 let od založení klubu, tudíž se celá následující sezona ponese v duchu oslav 75 let sokolovského hokeje," dodala marketigová ředitela Anna Veselá.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Baník Sokolov

Štítky hokej, spolupráce, Sparta, Sokolov, Baník, Karlovarský kraj, HC Baník Sokolov, HC Sparta Praha, dotace, HC Energie Karlovy Vary, Jan Picka, BK Mladá Boleslav, Tomáš Hamara, Anna Veselá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový Baník dostal dotaci z města, navázal spolupráci se Spartou a oslaví narozeniny  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.