Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bouřlivák Pulpit se vrací na scénu. Trenér převezme fotbalový Sokolov

Do fotbalového Sokolova se po šestnácti letech vrací trenér Martin Pulpit. Kouč s pověstí bouřliváka se upsal klubu, který po sestupu z druhé ligy marně hledá tvář a ve třetí nejvyšší soutěži je až na předposledním místě. Hlavním úkolem pro šestapadesátiletého kouče je proto záchrana.

Bývalý trenér ostravského Baníku, Olomouce, Příbrami nebo naposledy druholigového Žižkova se vrací do západočeského města po šestnácti letech. V klubu dříve působil jako hlavní kouč, když jej vedl v premiérové druholigové sezoně. Tým tehdy obsadil šesté místo a stabilně se zabydlel v druhé fotbalové nejvyšší soutěži. 

Nynější realita je pro sokolovský Baník ale mnohem méně příjemná. Sokolovští po jarní části třetí ligy mají na kontě pouhých třináct bodů a nachází se na patnácté pozici tabulky. Navíc stejně bodů jako Sokolov má poslední tým soutěže České Budějovice B. Vedení proto přistoupilo k výměně trenérů a vsadilo na zkušeného harcovníka.

„Od angažování Martina Pulpita si slibujeme udržení třetiligové příslušnosti. Martin Pulpit je trenér s bohatými fotbalovými zkušenostmi, které posbíral i během složitých záchranářských bojů,“ sdělil Tomáš Provazník, předseda klubu.

Kromě záchrany má kouč za cíl od vedení, aby zapracoval do sestavy mladé hráče. Kouč doufá, že díky podařenému angažmá si znovu řekne o šanci ve vyšších soutěží. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Blansko

Štítky Sokolov, Pulpit, Přestupy, Trenér, ČFL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřlivák Pulpit se vrací na scénu. Trenér převezme fotbalový Sokolov  |  Fotbal  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.