Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Poslední Sokolov chce pro jarní část posílit, trenéra zklamal přístup některých fotbalistů

Fotbalisté Baníku Sokolov jsou po podzimní část na posledním místě ČFL. Podle hlavního trenéra týmu pomohl příchod posil, tým získal mimo jiné některé zahraniční hráče. Kádr se pravděpodobně změní i během zimy.

Miloslav Janovský zhodnotil podzim pro klubový web. Klub podle něj pro novou sezonu skládal téměř celý kádr od začátku. Na soupisce se objevili mladí hráči, ale Sokolov získal také posily ze zahraničí. 

Posil přišlo více, podle trenéra bylo potřeba zvýšit kvalitu i kvantitu. Dorazili také hráči z Afriky. „Budu mluvit narovinu… pro nás i naše africké hráče to byl zpočátku těžký krok. Určitě to nebyla záležitost, při které bych cítil pozitivní chemii od samého začátku. V mužstvu jsme měli jasně nastavené mantinely a každý hráč měl v mužstvu svou pozici. Na fotbalovém trhu jsme získali pět hráčů, po jejich příchodu se pozice některých kluků změnila a začínalo se od nuly. Obě strany nakonec projevily obrovskou velkorysost, jelikož každá ze stran mírně stáhla ze svých osobních ambic. Díky tomuto postoji jsme byli prakticky schopní posbírat body, které jsme během podzimní části nakonec získali,“ zhodnotil trenér v rozhovoru pro klubový web. 

Jedním z největších momentů podzimu byla výhra v derby, kdy Sokolov vyzval Karlovy Vary a vyhrál 3:1. Kromě toho ale Sokolov body spíše rozdával. I proto je nyní poslední. Trenér ale 13 získaných bodů vidíš spíš jako zázrak. 

Podzim skončil také pro Karlovy Vary

Fotbalisté FC Slavia Karlovy vary jsou po podzimní části na osmém místě a mají 20 bodů. „Dvacet bodů po podzimní části vzhledem k okolnostem je pro nás velký úspěch a kluci mají můj velký obdiv, jak se na konci těžké sezóny dokázali semknout,“ řekl trenér Marian Geňo pro klubový web.

„Já to popravdě beru jako takový bodový zázrak. Po šestém kole bych asi nevěřil, že těch bodů bude nakonec třináct. Díky zmiňovaným transferům a zvýšené konkurenci jsme toho ale nakonec schopní byli. Bohužel jsme o skóre na posledních místě, a to zní velmi negativně, jenže půjdeme do jara s podobným vkladem jako dalších 5-6 našich konkurentů. Teď máme před sebou dva měsíce, během nichž se musíme kvalitně připravit a napravit chyby, kterých jsme se během podzimní části dopustili,“ shrnul. 

Realizační tým nyní bude testovat některé hráče. K týmu se připojili také dorostenci z kategorií U19 a U17. Hráči si ale podle trenéra Janovského musí také odpočinout a vyčistit si hlavu. 

Kouč zároveň v rozhovoru otevřeně kritizoval přístup některých fotbalistů v regionu. „Chtěl bych především konstatovat, že jsem velmi zklamaný z přístupu současné generace regionálních fotbalistů. Samozřejmě nemůžeme házet všechny do jednoho pytle, ale velmi často všichni chtějí všechno a hned. Hráči v regionu na sobě nechtějí pracovat a raději odchází do klubů v nižších soutěžích, kde trénují dvakrát za týden. Je to velmi rozdílné v porovnání s hráči, kteří jsou od svých domovů vzdálení někdy tisíce kilometrů a prosí nás, aby zde mohli hrát,“ vysvětlil.

Kádr se pravděpodobně v zimě změní. Klub chce získat dva hráče do základní sestavy, ideálně útočníka a středního záložníka. Cíl pro jaro je jasný - záchrana ve třetí nejvyšší soutěži. 

Ohodnoť článek

Foto FK Baník Sokolov

Štítky sokolov, fotbal, sport, česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední Sokolov chce pro jarní část posílit, trenéra zklamal přístup některých fotbalistů  |  Fotbal  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.