Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Ve Varech se na závodu Světového poháru v triatlonu představí i pětice reprezentantů

V neděli se v Karlových Varech uskuteční tradiční závod v olympijském triatlonu, který bude pošesté za sebou součástí série Světového poháru. City Triatlon absolvuje i pětice českých reprezentantů a medailisté ze světových šampionátů.

Do závodu žen nastoupí jediná Češka Tereze Zimovjanová. Petru Kuříkovou vyřadilo zranění ramena, Alžběta Hrušková s Michaelou Štěrbovou zase budou na akademickém mistrovství světa v Brazílii.

Ve Varech měla původně startovat i Vendula Frintová, ale dvojnásobná vítězka z let 2018 a 2019 ohlásila konec kariéry, protože je těhotná. „Já bych do Zámeckého vrchu teď už v počtu dvou byla značně hendikepovaná oproti světové konkurenci a v současné chvíli pro mě musí být nejdůležitější zdraví mého očekávaného potomka. To je hlavní důvod, proč už na startu nebudu," řekla devětatřicetiletá Frintová na tiskové konferenci.

Hvězdami ženské části budou obhájkyně vítězství z roku 2021 a loňská mistryně Evropy Švýcarka Julie Derronová, Američanka Summer Rappartová, která má na kontě osm vyhraných závodu Světového poháru, nebo držitelka stříbra z letošního MS Francouzka Léonie Périaultová.

V mužské části nastoupí Češi Radim Grebík, Jan Volár, David Martin a Tomáš Zikmund. Startovní číslo jedna bude mít největší favorit karlovarského závodu Brazilec Manoel Messias, jenž nedávno ovládl podnik Světového poháru ve Valencii.

Jsme rádi, že je startovní listina nabitá skvělými jmény. Jen pokud vezmu poslední dva závody Světového poháru ve Valencii a Bergenu, tak k nám míří obě ženské vítězky a vítěz mužského závodu ze Španělska," uvedl ředitel Vladimír Malý.

Ženy odstartují závod na 1,5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu v 10 hodin, muži v areálu karlovarského přírodního koupaliště Rolava začnou v 15:00. Cíl je na Divadelním náměstí, kde vznikne tribuna pro několik stovek diváků, kteří budou moci sledovat přímý přenos na velkoplošné obrazovce. Prize money činí 60 tisíc dolarů (asi 1,5 milionu korun).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KV city

Štítky Sport, triatlon, Světový, Karlovy Vary, světový pohár, olympijské hry, Vendula Frintová, Petra Kuříková, Tereza Zimovjanová, Brazílie, Valencie, Julie Derron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Varech se na závodu Světového poháru v triatlonu představí i pětice reprezentantů  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.