Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město Aš chystá stavbu víceúčelové sportovní haly

Aš na Chebsku chystá stavbu nové víceúčelové sportovní haly. Radnice ji plánuje vybudovat místo nevyhovující tělocvičny Keller, která stojí na okraji města v bývalých kasárnách. V tomto roce vedení města vyhlásí soutěž na zpracovatele studie, s realizací se počítá v letech 2023 nebo 2024, uvedl v tiskové zprávě tiskový mluvčí radnice Milan Vrbata.

Město získalo tělocvičnu po převzetí kasáren do svého majetku v 90. letech minulého století. V současné době ale neodpovídá běžným uživatelským standardům a nákladný je i její provoz. Proto se vedení města rozhodlo ji neopravovat, ale připravit zde výstavbu nové víceúčelové sportovní haly se zázemím.

"Pro umístění městské haly hovoří několik výhod, lokalita se nachází na okraji města, pozemek je dostatečně rozlehlý, takže se sem vejde parkoviště a případně další venkovní hřiště. Umístění haly právě sem nahrává rovněž fakt, že se nachází v malém trojúhelníku mezi dalšími třemi sportovními areály," uvedl Milan Vrbata.

Podle starosty Aše Dalibora Blažka (Místní) by hala měla plnit několik funkcí. "Kromě moderního sportoviště by měla také umožňovat ubytování mimoašských sportovců, kteří přijíždějí na různá soustředění. V neposlední řadě by se měla stát zázemím pro správu sportovišť, kterou pro město vykonává společnost Ašské lesy. Ta ale své prostory do současné doby nemá, chybí například na uskladnění techniky," řekl starosta. Náklady na stavbu tělocvičny ukáže až hotový projekt.

V posledních 20 letech město investovalo do rekonstrukcí, výstavby a příprav nových sportovišť desítky milionů korun. Nechalo postavit nový areál na vrchu Háj, novou kuželnu v ulici Gustava Geipela a v několika etapách zmodernizovalo plavecký bazén. Opravilo tělocvičnu v ulici Gustava Geipela, postavilo nová školní hřiště u základních škol a úprav se dočkal i lyžařský areál. Chystá stavbu zázemí pro fotbalisty u stadionu Střelnice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, , sportovní hala, radnice, okres Cheb, sportoviště, Dalibor Blažek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Aš chystá stavbu víceúčelové sportovní haly  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.