Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Podvodníci obrali o dva miliony korun trojici důvěřivých zájemců o investici do kryptoměny

O více než dva miliony korun přišli dohromady osmačtyřicetiletá žena z Chebska, pětapadesátiletý muž z Karlovarska a čtyřiašedesátiletý muž ze Sokolovska. Všichni tři v posledních týdnech nebo měsících zareagovali na reklamu na sociálních sítích, která se týkala výhodného investování do kryptoměny. Všichni tři nakonec své finanční prostředky investovali a nakonec je o ně podvodníci obrali.

„Osmačtyřicetiletou ženu kontaktoval zástupce jí neznámé společnosti. Nakonec ji přesvědčil ke vstupnímu vkladu. Poté byla přesvědčena, aby investovala do kryptoměn další peníze, které si navíc napůjčovala v bance. Žena tak v domnění, že finanční prostředky investuje do kryptoměn a budou zhodnoceny, posílala peníze dle instrukcí do internetové peněženky, kde byly převedeny do kryptoměn. Nakonec peníze zhodnoceny nebyly a nebyly jí ani vráceny, přišla tak o zhruba milion korun,“ popsal podvod mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Pětapadesátiletý muž z Karlovarska také uvěřil výhodné investici do kryptoměny. Do svého mobilního telefonu si dle instrukcí nainstaloval aplikaci a následně odeslal část svých peněz do kryptopeněženky. Nakonec mu byla způsobena škoda přibližně 400 tisíc korun.

Čtyřiašedesátiletý muž taktéž „investoval“ do kryptoměny. Jemu neznámí lidé, které s ním investici řešili, nakonec získali přístupové údaje do jeho internetového bankovnictví. Poté jeho jménem sjednali úvěr a peníze následně odeslali na bankovní účet do zahraničí. Muži tak byla způsobena škoda téměř 800 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí za uvedené podvodné jednání pachatelům trest odnětí svobody až na osm let. „Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi, zejména do kryptoměn. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více,“ dodal mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, podvodníci, okradli seniora, přišli o úspory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci obrali o dva miliony korun trojici důvěřivých zájemců o investici do kryptoměny  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.