Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Chebští policisté zahájili trestní stíhání muže, který na kruhovém objezdu srazil cyklistu a od nehody ujel

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže, který měl na konci června letošního roku srazit na kruhovém objezdu cyklistu. Řidič cyklistovi nepomohl a od nehody ujel. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Koncem června letošního roku krátce před osmou hodinou večerní řidič v Chebu vjížděl na kruhový objezd, kde nerespektoval dopravní značení a nevšiml si projíždějícího cyklisty. „Obviněný muž v Chebu řídil osobní automobil značky Škoda. Při vjíždění na kruhový objezd ale nerespektoval svislé dopravní značení, dostatečně se nevěnoval řízení, kdy zřejmě přehlédl projíždějícího osmačtyřicetiletého cyklistu,“ informoval o tom policejní mluvčí Karlovarského kraje Jan Bílek.

Řidič narazil levou přední částí do zadní části kola. Cyklista upadl na levou stranu a kolo bylo odraženo na stranu druhou. Řidič mu však žádnou pomoc neposkytl. „Místo toho, aby třiadvacetiletý muž splnil povinnosti účastníka dopravní nehody, z místa odjel a zraněnému cyklistovi neposkytl první pomoc,“ dodal mluvčí. 

Cyklista utrpěl zranění, se kterými byl převezenou Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. „V případě prokázání viny tak třiadvacetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnil Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se souhlasem Policie ČR

Štítky Policie ČR, Chebsko, dopravní nehoda, řidič, cyklista, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebští policisté zahájili trestní stíhání muže, který na kruhovém objezdu srazil cyklistu a od nehody ujel  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.