Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Místo výhodných investic přišla žena o téměř milion korun

Jeden z dalších podvodů, během kterých přišla seniorka o téměř milion korun, řeší karlovarští policisté. Žena zareagovala na podvodný inzerát nabízející výhodné investice a postupovala dle pokynů falešných bankéřů. Svých peněz už se ale nedočkala.

Jednasedmdesátiletá seniorka zareagovala na podvodný inzerát, který měl nabízet výhodné investování. Na základě toho ji kontaktoval muž, který jí informoval o přiřazení makléře, který ji investováním provede.

„Z dalšího telefonního čísla jí měl kontaktovat údajný makléř, který ženě zaslal email s odkazy na aplikace, které si žena do svého počítače stáhla. Po stáhnutí aplikací odeslala vstupní poplatek, přičemž se platba ukázala v jedné ze stažených aplikací, čím v ženě vzbudila dojem, že se jedná o reálnou investici,“ popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Podvodník ženě začal posílat kódy, kterými převáděla peníze do bitcoinové peněženky různých společností. Několik dalších plateb se pak ukázalo ve fiktivních účtech, čímž žena celému procesu více a více věřila.

Problém ale nastal v moment, kdy chtěla své peníze vybrat. Falešný bankéř ji prostřednictvím emailu oznámil že musí mít k transakci licenci na obchodování. „Právě tato licence měla podle emailu stát téměř 50 tisíc euro. Kvůli naléhání neznámého pachatele žena odeslala ještě několik plateb, přičemž žádnou licenci neobdržela a finanční prostředky jí nebyly zaslány zpět,“ popsal mluvčí.

Celkem tak žena přišla o téměř milion korun. Po pachateli pátrají karlovarští kriminalisté. Za přečin podvodu hrozí pachateli v případě prokázání viny až pět let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, policie, peníze, internet, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo výhodných investic přišla žena o téměř milion korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.