Počasí dnes25 °C, zítra29 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Investice do kryptoměny přes neznámého prostředníka na telefonu se důvěřivému muži hrubě nevyplatila

S nabídkou výhodné investice do kryptoměny kontaktoval třiačtyřicetiletého muže z Karlovarska volající z neznámého telefonního čísla. Oslovený muž se nakonec rozhodl, že své finanční prostředky investuje. A to neměl dělat.

„Během telefonního hovoru sdělil muž zcela neznámé osobě na druhé straně telefonu číslo své platební karty, a to včetně autorizačního kódu. Poté si ještě do svého mobilního telefonu nainstaloval aplikaci na vzdálený přístup. Následně muž potvrdil ve svém internetovém bankovnictví odchozí platbu, kdy tyto finanční prostředky měly být investicí do kryptoměny,“ popsal mluvčí policie Jakub Kopřiva ukázkový případ internetového podvodu.

Později chtěl dosud neznámý pachatel vylákat ze své oběti ještě další finanční prostředky, ovšem ten již pojal podezření na podvod. Přestal raději komunikovat a celou věc oznámil na policii. Takto mu vznikla naštěstí jen škoda za 30 000 korun. Svým neopatrným jednáním mohl totiž přijít o daleko větší balík peněz.

Policisté vyšetřují případ pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. „Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi, zejména do kryptoměn. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více,“ dodal mluvčí Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky investice do kryptoměny, internetový podvod, finanční prostředky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do kryptoměny přes neznámého prostředníka na telefonu se důvěřivému muži hrubě nevyplatila  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.