Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Ve Varech vykradl několik aut. Muži hrozí tři roky vězení

Až tři roky ve vězení může strávit muž z Karlových Varů, který ve městě v posledních týdnech vykradl hned několik aut. Trest může být tak vysoký, protože už v minulosti za trestnou činnost odsouzený byl.

Už začátkem května využil situace, kdy narazil před jednou ze středních škol na nezamčené auto. „Do neuzamčeného vozidla vnikl a prohledal vnitřní prostor. Poté z něj odcizil mobilní telefon, platební kartu, finanční hotovost, osobní doklady či klíč k jinému vozidlu. Dále si všiml odloženého batohu, ve kterém byla další platební karta či osobní doklady, který také odcizil a z místa odešel,“ popsal mluvčí policie Jan Bílek.

Za další dva dny rozbil u jiného auta okénko a dostal se tak dovnitř. „Z vozidla odcizil batoh, ve kterém byl mobilní telefon a příslušenství k němu,“ doplnil mluvčí.

Na konci května pak rozbil okno u dalšího auta, v něm ale nic nenašel, a tak odešel. Posledního vloupání se pak dopustil minulý čtvrtek brzy ráno. Znovu rozbil okno u dalšího auta a zevnitř ukradl kabelku.

„Svým jednáním způsobil škodu přibližně 25 tisíc korun,“ vypočítal Bílek.

Karlovarští kriminalisté sdělili osmačtyřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, karlovy vary, vykradená auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Varech vykradl několik aut. Muži hrozí tři roky vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.