Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvojice tyranů vyhrožovala svědkyni skalpováním a zabitím, dalšího seniora zase pachatelé drsně vydírali

Skalpováním, zabitím nebo ostříháním vlasů vyhrožovala povedená dvojice z horního Slavkova čtyřicetileté ženě, která je svědkyní v jednom kriminálním případu. V trestním oznámení figuroval devětačtyřicetiletý muž, proti kterému měla žena svědčit. Ten svědkyni spolu se svojí partnerkou opakovaně zastrašoval. Kromě toho dvojice ještě výrazně znepříjemňovala život také šestasedmdesátiletému seniorovi.

„Dvojice ve třech případech přišla k bytu čtyřicetileté ženy a následně ji měli oba vulgárně nadávat a přitom jí vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že bude proti muži svědčit. Muž ženě vyhrožoval ostříháním vlasů, či před ní naznačovat pohyby nožem. Ty doprovázel výhrůžkami, že ji „skalpuje“ či zabije. Tímto chováním dvojice ve čtyřicetileté ženě vzbudila obavu o svůj život a zdraví,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Seniora zase dvojice oslovila s nabídkou, že mu budou několikrát v týdnu za domluvenou částku zajišťovat obědy. „Muž souhlasil a obědy od nich začal odebírat. Ale vzhledem k tomu, že se dle něj nedalo jídlo jíst a proto ho dával kočkám, tak po nějakém čase dvojici oznámil, že obědy od nich již odebírat nebude. Po tomto oznámení měl muž na seniora vulgárně křičet a nakonec ho fyzicky napadl úderem do obličeje,“ popisoval případ mluvčí policie.

Následně senior ze strachu vydal tyranovi svůj občanský průkaz, který mu dvojice vracela v den, kdy pobíral důchod. To se s ním měla dvojice potkat u pošty, dát mu občanský průkaz, senior si vybral důchod a poté mu dvojice okamžitě občanský průkaz opět vzala společně s vybranými finančnímu prostředky. Z těchto jeho peněz mu pachatel vrátil část na úhradu poplatků za bydlení a rovněž mu dal minimální finanční prostředky na živobytí. Zbytek peněz si měl muž ponechat jako platbu za obědy, které důchodci přes jeho nesouhlas dodával.

Tyran dále seniorovi nabídl, že když bude potřebovat peníze, tak mu je půjčí, ale samozřejmě s nějakým úrokem při vrácení. Vzhledem k tomu, že důchodci nezbývaly finanční prostředky ani na jídlo, které v několika případech hledal v popelnicích ve městě, tak si od pachatele peníze několikrát půjčil. Dvojice tímto jednáním způsobila seniorovi škodu téměř 110 tisíc korun.

„Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy a devětačtyřicetiletého muže. Ženu kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinů porušování domovní svobody a vydírání. Muž byl obviněn ze spáchání zločinu vydírání a přečinu lichvy. Na základě následného rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. Vyšetřování obviněné ženy probíhá na svobodě. V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal mluvčí Jakub Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zastrašovali svědkyni, vydírali seniora, porušování domovní svobody, lichva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice tyranů vyhrožovala svědkyni skalpováním a zabitím, dalšího seniora zase pachatelé drsně vydírali  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.