Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tři muži souzení za nájemnou vraždu z roku 2011 odmítají vinu. Pachatelé oběť zastřelili, tělo pak v lese zapálili

Plzeňský krajský soud otevřel případ vraždy v Karlových Varech z roku 2011. Státní zástupce žaluje dvaačtyřicetiletého muže, že přesvědčil o rok mladší kamarády, aby zabili třiatřicetiletého muže. Předal jim i peníze na pořízení zbraně. Muži podle spisu vylákali 2. října 2011 oběť, svého kamaráda, do autoservisu, kde ho jeden z pachatelů čtyřikrát zezadu střelil do zad a hlavy. Mrtvolu zabalenou v koberci pak odvezli do lesa, odhodili do příkopu a přikryli dřevem, polili benzinem a zapálili, tvrdí státní zástupce. Od zadavatele pak podle něj dostali každý 200 000 korun.

Všichni obžalovaní dnes u soudu vinu odmítli. Pachatele odhalili a loni zadrželi detektivové z policejního týmu Tempus, který se zabývá staršími nevyřešenými případy. Za vraždu hrozí obžalovaným až dvacet let vězení. Vinu odmítl u soudu údajný objednavatel vraždy. „Absolutně s obžalobou nesouhlasím. Je to absolutní lež, falešná konstrukce, kterou státní zástupce používá," řekl obžalovaný. Se spoluobžalovanými muži i s hlavním svědkem se podle svých slov znal z doby, kdy spolu pracovali jako vyhazovači, naopak oběť vraždy znal jen sporadicky.

„Znovu chci uvést, že s případem nemám nic společného. Tonda (oběť vraždy) byl můj kamarád, znala ho celá moje rodina. Byl to rodinný přítel, choval moje děti. A mě opravdu ničí, že mě někdo viní z jeho vraždy," řekl u soudu obžalovaný, jehož obžaloba viní z vylákání oběti a z účasti na odstranění těla. Usmrcený muž byl prý jeho dlouholetý kamarád, chodili spolu na ryby. Tvrdil, že policie mu při vyšetřování případu nabídla, že když bude ve věci vypovídat, propustí ho a v případu bude figurovat jen jako svědek. Obvinil policii, že do spisu uvedla nepravdivé, účelové, zavádějící a překroucené informace. „Ve spisu jsem nenašel žádný důkaz o tom, že mám něco s vraždou kamaráda společného," řekl.

Všichni obžalovaní už v minulosti překračovali zákon. Bez chyby nebyl podle jednoho z obžalovaných ani zavražděný muž. Údajně s dalšími komplici přepadával vietnamské nelegální pěstírny a kradl tam marihuanu. Násilnou kriminální minulost měl podle výpovědi obžalovaného i svědek, z jehož výpovědi obžaloba vychází. Všichni obžalovaní, oběť i svědek se v letech kolem doby vraždy živili jako vyhazovači v karlovarských nočních klubech.

Na začátku října 2011 našel lesník v lese mezi Hlinkami, osadou Přílezy a Toužimí na Karlovarsku částečně ohořelou mrtvolu muže ukrytou pod doutnajícími kládami. Policie později zjistila, že to byl třiatřicetiletý muž z Karlových Varů. Jednání je u soudu nařízeno do 4. dubna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nájemná vražda, krajský soud, oběť vraždy, zapálili tělo, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři muži souzení za nájemnou vraždu z roku 2011 odmítají vinu. Pachatelé oběť zastřelili, tělo pak v lese zapálili  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.