Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trojice řidičů kamionů dokázala svého zaměstnavatele obrat celkem o 10 500 litrů nafty

Přesně 10 500 litrů nafty se podařilo odcizit trojici mužů ve věku 29, 33 a 62 let ze Sokolovska. Trojice si za to vysloužila obvinění ze spáchání zpronevěry.

„Tohoto jednání se měli dopustit nejméně od ledna do července roku 2020 jako řidiči u společnosti zabývající se mezinárodní kamionovou dopravou, kdy měli každý svěřené nákladní vozidlo k plnění pracovních povinností a také platební karty určené na nákup pohonných hmot do předmětných vozidel. Do nákladních vozidel však měli tankovat i přesto, že měli ještě dostatek paliva, aby si udělali rezervu. Z nádrží pak měli odčerpat pohonné hmoty pro svoji potřebu,“ řekla mluvčí policie Kateřina Pešková.

Devětadvacetiletý obviněný muž tak měl neoprávněně odčerpat přes 4000 litrů motorové nafty, třiatřicetiletý obviněný muž nejméně 2500 litrů motorové nafty a dvaašedesátiletý obviněný muž téměř 4000 litrů nafty. Celkem tak měli způsobit poškozené společnosti škodu téměř 300 000 Kč.

V případě prokázání viny hrozí devětadvacetiletému a dvaašedesátiletému muži trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, jelikož svým jednáním měli způsobit větší škodu. Třiatřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nafta, zpronevěra, řidič, krádež pohonných hmot, krádež nafty, motorová nafta, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice řidičů kamionů dokázala svého zaměstnavatele obrat celkem o 10 500 litrů nafty  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.