Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté na Karlovarsku rozprášili obávaný drogový gang

Karlovarští policisté si připsali na své konto výrazný úspěch, když úspěšně objevili bezmála deset pěstíren marihuany a pochytali podezřelé pachatele. Na akci, která nesla krycí jméno Leguán, pracovali vyšetřovatelé několik měsíců. Nyní dealery a distributory konopí čeká soud. 

Policisté o výsledcích své práce, kterou úspěšně dokončili v úterý, informovali nyní. Organizovaná skupina fungovala minimálně od roku 2018 po celém Karlovarském kraji.

Kriminalisté během domovních prohlídek, které probíhaly na desítce míst po celém Karlovarském kraji, zadrželi 5 osob a zajistili celkem 6 kilo sušené marihuany, 3 tisíce rostlin konopí, finanční prostředky ve výši téměř 3 milionů korun korun a 3 osobní motorová vozidla,“ sdělila mluvčí karlovarských policistů Kateřina Pešková.

Vyšetřovatelům hodně pomohl případ z dubna letošního roku, když chytili dvaačtyřicetiletého cizince v Horního Slavkově na Sokolovsku. Právě díky tomu se dozvěděli další informace, které je dovedly k úspěchu. Podezřelí pěstovali rostlinu za pomoci elektrotechniky, vzduchotechniky či chemikálií a dalších různých příslušenství. 

Tímto způsobem do současné doby vypěstovali minimálně stovky kilogramů marihuany. Na černém trhu si za prodej drogy marihuany do současné doby mohli přijít nejméně na několik desítek milionů korun,“ dodala Pešková.

Aktuálně policie zahájila trestní stíhání šesti lidí ve věku od 38 do 46 let, kteří čelí obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Tři z nich čekají na verdikt ve vazbě. V případě prokázání viny hrozí obviněným až dvanáct let vězení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Policie, Karlovarský, Drogy, Gang, Karlovarský kraj, marihuana, Horní Slavkov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Karlovarsku rozprášili obávaný drogový gang  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.