Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Celníci našli na Chebsku padělky textilu, prodejem by vznikla škoda 40 milionů

Celníci při zátahu v sobotu v příhraniční tržnici Svatý Kříž u Chebu našli 7000 padělků textilního zboží, doplňků a příslušenství. Majitelům ochranných známek by podle nich prodejem vznikla škoda 40 milionů korun. Na kontrolní akci se podílelo bezmála 100 celníků z různých krajů včetně tří psovodů s obrannými psy.

Kontrolní akce s názvem Kopřiva byla zaměřena na ochranu práv duševního vlastnictví. Kromě celníků z Karlovarského kraje pomáhali také pracovníci z Prahy, Královéhradeckého, Libereckého, Ústeckého, Plzeňského, Jihočeského, Středočeského kraje a Kraje Vysočina.

Celníci zkontrolovali deset předem vytipovaných prodejních míst. V každém z nich odhalili zboží porušující práva duševního vlastnictví. Zadrželi padělané textilní zboží, jako například mikiny, bundy, teplákové soupravy či trička, dále hračky, parfémy, kabelky, obuv, ale i mobilní telefony a nabíječky.

"V případě potvrzení podezření z porušení práv hrozí kontrolovaným osobám zničení zajištěného zboží. Další kroky bude podnikat majitel práva duševního vlastnictví prostřednictvím soudního řízení," uvedla mluvčí Generálního ředitelství cel Hana Prudičová.

Proti prodeji padělků bojují celníci v Karlovarském kraji pravidelně, právě příhraniční tržnice jsou jejich nabídkou proslulé. Například na konci loňského roku našli na Chebsku padělky luxusních módních doplňků. Majitelům ochranných známek by jejich prodejem vznikla škoda 21,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa

Štítky ČR, clo, kriminalita, trh, Karlovarský, okres Cheb, právo, duševní vlastnictví, Cheb, Svatý Kříž, Karlovarský kraj, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci našli na Chebsku padělky textilu, prodejem by vznikla škoda 40 milionů  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.