Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž v Karlových Varech dvakrát boural s necelými čtyřmi promile v krvi

Karlovarským policistům hned dvakrát nepříjemně zpestřil službu řidič, který se rozhodl usednout za volant po požití většího množství alkoholu. Tentýž muž totiž boural za stejných okolností dvakrát v průběhu tří dní.

Devětapadesátiletý nepoučitelný řidič nejprve usedl opilý za volant v Karlových Varech v sobotu, kdy při večerním vyjíždění z parkoviště nedal přednost autu projíždějícímu po hlavní silnici. Poté, co se vozy srazily, se viník rozhodl místo nehody opustit a odjel zaparkovat do jiné ulice. Tam jej po chvíli vypátrali policisté, kteří u muže provedli dechovou zkoušku, jež ukázala překvapivou hodnotu 3,9 promile alkoholu v krvi. „Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ani to však muže neodradilo v dalším řízení,“ popsala mluvčí karlovarských policistů Eva Valtová.

O dva dny později se řidič rozhodl své chyby zopakovat. Se stejným autem havaroval v karlovarské ulici Stará Kysibelská, v níž projel pletivovým oplocením a jeho jízdu nakonec zastavil až náraz do stromu. Policisté muži i tentokrát naměřili alkohol v krvi, a to celých 3,67 promile. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," řekla k případu Valtová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, havárie, opilost, promile, Karlovy Vary, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Karlových Varech dvakrát boural s necelými čtyřmi promile v krvi  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.