Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Mrtvé miminko nalezené u řeky v Karlových Varech bylo zabalené do hotelového ručníku

Tělíčko mrtvého dítěte nalezeného před Vánoci u řeky Ohře bylo podle kriminalistů zabalené v růžovém ručníku s oboustranným nápisem Bohemia Lázně a.s. Karlovy Vary. Tento typ ale hotel svým klientům neposkytuje už několik let. Novorozeně nalezl 22. prosince náhodný svědek poblíž cyklostezky, protože se jedná o frekventovanou lokalitu, žádá policie případné svědky, aby se obrátili na linku 158.

Podle informací serveru iDNES se mělo jednat o novorozenou holčičku, kterou nalezl jeden z kolemjdoucích u břehu řeky Ohře, poblíž Chebského mostu. Necelé dva kilometry od tohoto místa je babybox v Karlovarské krajské nemocnici. Policie nyní zveřejnila bližší inforamce a žádá veřejnost o spolupráci.

„Tělo novorozence bylo nalezeno v růžovém ručníku, v jehož spodní části je velký oboustranný nápis Bohemia Lázně a.s. Karlovy Vary. Podle zjištěných informací zmiňované zařízení tento typ ručníku již několik let svým hostům neposkytuje. Pokud ručník poznáte a víte o osobě, která ho vlastnila a s případem by mohla mít cokoliv společného, volejte na bezplatnou telefonní linku 158, kde je možno informace poskytnout i anonymně,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Hrůzný nález oznámila kolejdoucí 22. prosince kolem osmé hodiny ráno. V místech chodí lidé často na procházky a proto kriminalisté doufají, že si někdo mohl všimnout něčeho podezřelého, co by jim mohlo v pátrání pomoci.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Kriminalisté žádají případné svědky, kteří v místě, ve kterém bylo tělo novorozence nalezeno, viděli podezřele se chovající osobu či osoby, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158, kde je možno informace poskytnout i anonymně. Taktéž se obracíme na veřejnost s žádostí o jakékoliv informace k tomuto skutku. Pokud se ve Vašem okolí nachází žena, která byla těhotná a po porodu s sebou dítě nemá, obraťte se taktéž na linku 158 či je možné informace sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení," dodal Kopřiva. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Karlovy Vary, krimi, novorozeně, pátrání, policie, Ohře, ručník, Vánoce, Karlovarská krajská nemocnice, iDNES.cz, Babybox

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrtvé miminko nalezené u řeky v Karlových Varech bylo zabalené do hotelového ručníku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.