Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podvodník prodal auto, které nebylo jeho, může jít až na pět let do vězení

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Ostrova, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. Způsobená škoda dosahuje výše 150 tisíc korun.

„Obviněný sedmadvacetiletý muž z Ostrova koupil od dvaatřicetiletého muže z Mariánských Lázní osobní automobil značky Škoda. Při uzavírání smlouvy se oba dohodli, že kupující zaplatí při předání vozidla pouze část peněz a zbylou část ceny automobilu bude hradit v pravidelných měsíčních splátkách,“ popisuje případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Ve smlouvě bylo také uvedeno, že muž z Mariánských Lázní zůstane majitelem vozidla do té doby, než obviněný uhradí plnou kupní cenu vozidla. Obviněný muž ale dohodu ani smlouvu nerespektoval.

„Automobil prodal jednatřicetiletému muži ze Zlínska. Jednal tak i přesto, že ještě nesplatil všechny dohodnuté splátky a věděl, že není majitelem vozidla. Finanční prostředky si měl nechat pro svou potřebu a dvaatřicetiletému muži měl způsobit škodu přibližně 150 tisíc korun,“ dodal mluvčí s tím, že sedmadvacetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky podvod, zpronevěra, vězení, prodej, KArlovarský kraj, Ostrov, ŠKODA AUTO a.s., Mariánské Lázně, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník prodal auto, které nebylo jeho, může jít až na pět let do vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.