Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vloupali se do garáže a udělali si z ní byt, nebylo to poprvé

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetileté ženy a čtyřiatřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání přečinu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a muže dále ze spáchání zločinu krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Oběma hrozí pobyt za mřížemi.

„Obviněný pár ze Sokolovska přijel v odpoledních hodinách k cizí garáži v malé obci nedaleko Sokolova. Do garáže následně vnikli a zaparkovali v ní svůj automobil. Navíc bez svolení majitele začali v garáži bydlet,“ sdělila policejní mluvčí Eva Valtová.

Nebylo to však poprvé, co se společně podíleli na protiprávním jednání. Začátkem května měli navštívit obchodní dům v Sokolově. Z regálů vzali několik lahví tvrdého alkoholu a prodejnu spolu opustit bez zaplacení.  Muž několikrát usedl za volant osobního vozidla i přes skutečnost, že mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

„Pachatel navíc není pro policisty žádným nováčkem. Uvedených činů se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost potrestán. Policejní komisař proto pro obviněného požadoval vzetí do vazby,“ doplnila mluvčí.

Návrh byl státním zástupcem akceptován a soudce poslal muže do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.

„Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době nouzového stavu. Obviněná žena by si ve vězení mohla odsedět až dva roky,“ dodala Eva Valtová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, policie, obvinění. Karlovarský kraj, Sokolovsko, garáž, Sokolov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupali se do garáže a udělali si z ní byt, nebylo to poprvé  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.