Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Stejný telefon, nižší cena. Finský startup rozjel v Česku prodej repasovaných iPhonů

PR článek

Dvanáctiměsíční záruka, garantované fungování, výrazně nižší cena. Do Česka letos vstoupil finský startup Swappie. Společnost fungující v patnácti evropských zemích se specializuje na repasování použitých telefonů iPhone. Stejně jako úplně nový telefon, také iPhone od Swappie zahrnuje komplexní záruku, rychlé dodání a špičkový zákaznický servis.

Ačkoliv letos slaví finský startup teprve páté výročí od založení, s pojmem Swappie mají zákazníci spojený výhodný nákup telefonů napříč celou Evropou. Po Norsku, Itálii a Německu nyní rozšířila technologická společnost svou působnost i do České republiky. 

Nápad vzešel z osobní zkušenosti se scamem

Swappie založili dva přátelé, Sami Marttinen a Jiri Heinonen. Za jejich nápadem stála špatná zkušenost při nákupu použitého chytrého telefonu v internetovém obchodě. Sami se stal obětí online podvodu, tzv. scamu. 

Když zjistili, že nebyli jediní, rozhodli se vytvořit bezpečnější prostředí pro obchodování s cizími lidmi na internetu. Vznikl projekt Swappie, jehož mise je jednoduchá: poskytnout zákazníkům vysoce kvalitní, cenově výhodný a bezpečný způsob, jak upgradovat své telefony.

Zakladatelé Swappie Sami Marttinen a Jiri Heinonen

Odolnější telefon a dvanáctiměsíční záruka

Sami a Jiri si otevřeli v Helsinkách špičkově vybavenou dílnu, kde jejich technici zvládnou opravit telefon na úrovni motherboardu. Tedy mnohem precizněji, než nabízí samotný výrobce. 

Všechna zařízení prochází precizní technickou kontrolou, díky čemuž má zákazník k dispozici detailní popis stavu svého telefonu. Repasované mobily od Swappie jsou navíc často odolnější a robustnější než originální zařízení, díky čemuž vydrží i větší pád.

Za kvalitu repasovaných telefonů pak společnost ručí roční zárukou vrácení peněz. „Naše dvanáctiměsíční záruka pokrývá více než to, co nabízí Apple na nové telefony,“ popisuje generální ředitel Swappie Sami Marttinen.

Na světě je více mobilů než lidí, recykluje se jen procento zařízení

Projekt Swappie je od počátku postaven na myšlence cirkulární ekonomiky. „Společnost Swappie si klade ambiciózní cíl vytvořit z cirkulární ekonomiky trend a naučit zákazníky dělat dlouhodobě udržitelná rozhodnutí při svých nákupech," uvádí generální ředitel Sami Marttinen.

V současnosti je totiž na světě větší počet mobilů než lidí. Výroba smartphonů má přitom přímé dopady na životní prostředí. Podle dat společnosti Apple je při výrobě jediného iPhone 11 emitováno více než 56 kg CO2. Pouhé jedno procento chytrých telefonů je podle statistik správně recyklováno. 

Prodej i výkup použitých telefonů

Swappie proto použité telefony nejen prodává, ale také vykupuje. „Nákupem repasovaných iPhonů se prodlužuje životnost produktu, nevzniká tolik nebezpečných chemikálií a ušetří se i cenné zdroje. Nová studie společnosti Ericsson navíc ukazuje, že energie použitá k výrobě nového smartphonu je srovnatelná s tím, kolik energie spotřebuje chytrý telefon po dobu 10 let,“ dodává Sami Marttinen. 

Samotný výkup je přitom velice jednoduchý a bezpečný. Prodávající na webu vyplní několik detailů týkajících se stavu zařízení, obdrží jeho odhadovanou hodnotu a přepravní štítek a jakmile technici ve Swappie vše ověří, obdrží prodávající své peníze. 

Celý proces je podrobně popsaný na webových stránkách Swappie, kde zákazníci navíc najdou i aktuální nabídku, včetně týdenních akcí a výprodejů.

Vyhrajte v soutěži se Swappie 2x iPhone 11.

Díky soutěži s Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát iPhone 11 od Swappie. Stačí jen do 6. 10. 2021 do 10 hodiny dopolední správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Nápovědu najdete na webu Swappie v popisu služby.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Štítky swappie, repasové telefony, iPhone, Apple, startup, prodej, výkup, Česko, chytrý telefon, Itálie, Německo, Evropa, Norsko, Ericsson, Helsinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Stejný telefon, nižší cena. Finský startup rozjel v Česku prodej repasovaných iPhonů  |  Soutěže  |  Drbna  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.