Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

2 české aplikace na správu financí, které ovládne i vaše babička!

PR článek

Zapomeňte na klasický papír, zkuste si všechny rodinné příjmy a výdaje psát do přehledné mobilní aplikace. A nebojte, jejich správa je tak jednoduchá, že s nimi zvládne pracovat i váš potomek nebo babička.

Aplikaci Spendee si snadno propojíte s bankovním účtem

Spendee sice vyvinuli čeští vývojáři (takže se nemusíte bát, že byste aplikaci nerozuměli – je kompletně v českém jazyce), ale její popularita roste i v zahraničí – v popisu u aplikace její tvůrci dokonce píší, že si Spendee zamilovalo už více než 3 000 000 uživatelů po celém světě. Bez problému si ji stáhnete přes Google Play nebo App Store.

A s čím vám Spendee pomůže? Zaznamenáte si do ní veškeré příjmy a výdaje – k nim si můžete rovnou naskenovat i účtenku nebo fakturu (ideální pro případ reklamace, účtenku máte vždy u sebe v telefonu).

Veškeré částky si jednoduše rozdělíte do kategorií – podle toho, za co jste peníze utratili (třeba nájem, jídlo, zábava, doprava). A to není vše. Jednotlivé účtenky vám stačí jen vyfotit a systém si sám vytáhne částku a další důležité údaje.

Pokud chcete jít ještě o kousek dál, aplikace podporuje také propojení s bankovním účtem (v placené verzi). Jakmile zaplatíte něco z účtu, použijete kreditní kartu nebo vyberete peníze, Spendee si položku automaticky zapíše díky synchronizaci s bankovním účtem. A dokonce i sám zařadí každou položku do odpovídající kategorie.

Možná si říkáte, ale je to bezpečné? Spendee na svých webových stránkách uvádí, že připojení probíhá pouze ve čtecím režimu – samotná aplikace tak nemá povolení s penězi na účtu nijak nakládat.

Nejznámější české banky, které podporují propojení se Spendee:

  • Airbank
  • Česká spořitelna
  • Creditas
  • ČSOB
  • Fio banka
  • Komerční banka
  • mBank
  • MONETA Money Bank

TIP: Někdy ani dobrá správa rodinného rozpočtu nestačí. Přemýšlíte nad otázkou bankovní nebo nebankovní půjčka? Vždy si vybírejte seriózního poskytovatele, který disponuje licencí České národní banky.

Debito zvládne správu financí, ale uschová si i vaše věrnostní karty

Debito se postará nejenom o vaše příjmy a výdaje, ale načte si i všechny doklady, věrnostní karty a také uschová nejrůznější smlouvy. Což se hodí především v případě, když se nutně potřebujete podívat třeba do smlouvy s vaším poskytovatelem elektrické energie, ale zrovna nejste doma.

Debito najdete bezplatně ke stažení v aplikaci Google Play (mobily s operačním systémem Android) nebo v aplikaci App Store (iPhone).

Upozorní vás třeba na fakt, že vám za měsíc končí občanka a nastal čas si zažádat o novou. Dá vám také vědět dostatečně dopředu, kdy už můžete změnit mobilního operátora, kdy zaplatit hypotéku a pohlídá vám i preventivní prohlídku u lékaře.

A když vyrazíte na nákup do svého oblíbeného obchodu bez peněženky, nic se nestane, protože máte v aplikaci načtenou i věrnostní kartu. Ať žijí technologie, které nám dennodenně zjednodušují život.

TIP: Znáte pojem sendvičová generace? To jsou lidé, kteří se současně starají o své děti a stárnoucí rodiče. Přečtěte si článek Péče o rodiče nad 80 let. Dozvíte se v něm, jakou formu pomoci můžete žádat od státu.

Ohodnoť článek

Štítky finance, bankovní účet, peníze, App Store, Air Bank, Česká spořitelna, Banka Creditas, Československá obchodní banka, Fio banka, Komerční banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

2 české aplikace na správu financí, které ovládne i vaše babička!  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.