Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Nemocnice se připravují na návrat k plánovaným operacím a dalším vyšetřením

Podle mluvčího Karlovarského krajské nemocnice je daleko jednodušší nemocnici zavřít, než ji následně otevřít. Proto se nelze do běžného stavu vrátit ze dne na den, ale vše se musí důkladně naplánovat a hlavně sladit mnoho věcí dohromady.

„Tak jak jsme dokázali nemocnice rychle zavřít, určitě nepůjde ji stejně rychle otevřít,“ říká mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký. Ten uvedl, že v tomto týdnu se vedení nemocnice v Karlových Varech i Chebu a jednotlivých oddělení, začne na návrat do běžného provozu připravovat.

„Nejde říci, pouze od zítra operujeme. Pokud se začne operovat, musí se připravit následná péče, dohodnout vše s dalšími nemocnicemi v kraji, protože jsme v hodně věcech provázáni a tak dále. Těch úkonů je mnoho a navíc vše musí být za dodržení přísných hygienických podmínek,“ doplňuje mluvčí Karlovarské krajské nemocnice.

Jeho slova potvrzuje i Markéta Singerová, mluvčí Nemos Ostrov a Sokolov.  „S plánovanou operativou neakutních výkonů zcela jistě v nejbližší době počítáme. Vše ale musí být za předpokladu dodržení hygienicko-epidemiologických opatření a to se týká zejména příjmu negativně testovaných pacientů. Pro každou nemocnici budou nastavené individuální podmínky, které budou vycházet z aktuálního počtu personálu a poptávaných výkonů jako jsou především chirurgické, ortopedické, oční a gynekologické operace,“ říká mluvčí s tím, že veřejnost bude o dění v nemocnicích informována prostřednictvím webových stránek a sociálních sítí.  

I tak ale v nejbližších dnech zůstanou nastavená opatření před vstupem do nemocničních zařízení přísná. „Stále je nutné projít triáží, kde je proveden základní screening zdravotního stavu. Dochází tak k třídění pacientů, kdy ti rizikoví jsou přímo směrováni do „infekční ambulance případně na provizorní COVID oddělení. Nepotkají se tak s pacienty, kteří nejeví příznaky onemocnění COVID-19 a vyžadují akutní ošetření na našich ambulancích,“ dodala Markéta Singerová.

Ohodnoť článek

Štítky nemocnice, operace, Karlovarský kraj, Nemos, Karlovarská krajská nemocnice, pacient, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice se připravují na návrat k plánovaným operacím a dalším vyšetřením  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.