Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Okres Karlovy Vary je druhý den bez pozitivního testu, počet vyléčených byl opět vyšší než počet nakažených

Dnes bylo v našem kraji provedeno pouze 59 testů, což je nejnižší číslo za posledních mnoho dní. Pozitivní byly pouze dva testy a to jeden na Sokolovsku a jeden na Chebsku. Ani dnes v našem kraji nikdo nezemřel na nákazu nemocí COVID-19.

Pozitivní zprávu dnes mohou poslat všem svým sledovatelům starostové obcí a města na Karlovarsku. Ti, co pravidelně zveřejňují počty nakažených na facebooku, dnes určitě napíší nulu, protože v okrese Karlovy Vary nebyl dnes nikdo pozitivně testován.

„Dnes jsme zaznamenali pouze dva pozitivní testy. Jeden byl u seniora staršího pětašedesáti let a jeden u dospělého člověka ve věku od 25 do 64 let,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková s tím, že jeden pozitivní test byl v okrese Sokolov a jeden na Chebsku.

Celkem dnes bylo provedeno pouze 59 testů, což je dáno zejména tím, že byl dnes sváteční den a praktičtí lékaři, kteří posílají pacienty na testy, dnes neordinovali.

„Stále platí, že nejmladším nakaženým v Karlovarském kraji je šestiměsíční chlapec a nejstarším devadesátiletý muž,“ pokračovala mluvčí hygieny.

Mezi nakaženými je 102 mužů a 96 žen. Hygienici dnes neposlali nikoho do karantény a tak v ní zůstává umístěno 69 osob. Celkem tedy bylo v Karlovarském kraji provedeno 2370 testů, ze kterých bylo 198 pozitivních.

Na Karlovarsku se testuje výrazně méně než v ostatních regionech a když jsme přepočítali průměrný počet testů na den, vyšlo nám číslo 49,4 což je velmi málo. Poprvé se začalo testovat 26. února, tedy přesně před 48 dny. Na druhou stranu v počtu pozitivních testů přepočítaných na počet obyvatel žijících v Karlovarském kraji patříme mezi nejvíce zasažené regiony v České republice.

„Počet vyléčených k dnešnímu dni stoupl na číslo 43,“ dodala Michaela Zajíčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, Karlovy Vary, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Facebook, Česko, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okres Karlovy Vary je druhý den bez pozitivního testu, počet vyléčených byl opět vyšší než počet nakažených  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.