Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V kraji dnes zemřeli dva lidé nakažení nemocí COVID-19, počet nemocných stoupl o 15 případů

Současná epidemie si na Karlovarsku vyžádala už šest obětí. Vyléčených je k dnešnímu podvečeru 19. V karanténě je stejně jako včera 61 osob. Tyto osoby byly do karantény poslány krajskými hygieniky. Nejstarším nakaženým je devadesátiletý muž.

Celkem 169 pozitivních testů evidují k dnešnímu podvečeru krajští hygienici v Karlovarském kraji. Ti bohužel museli dnes připsat na seznam zemřelých další dvě oběti a celkem tak v kraji zemřelo už šest lidí. Dnes zemřelými byli muži ve věku 83 a 79 let.   „Počet vyléčených dnes opět stoupl a o dva případy a tady jsme na čísle 19,“ uvedla mluvčí krajských hygieniků Michaela Zajíčková.

Celkem dnes bylo provedeno 155 testů, ze kterých mělo patnáct testů pozitivní výsledek. Ostatní testy byly negativní. „V kraji bylo od začátku testování, tedy od 26. února provedeno už 1761 testů. U třinácti je výsledek nejasný. Zaznamenali jsme 169 pozitivních testů a 1579 negativních,“ doplnila mluvčí.

Počet nakažených na Chebsku dnes přesáhl stovku. „Od včera tam evidujeme 11 nových případů. V okrese Karlovy Vary byl narůst o tři případy a aktuálně jich je 47. Na Sokolovsku dnes přibyl pouze jeden nový případ nákazy a tam jich máme celkem pouze 18,“ uzavřela Michaela Zajíčková.

Pokud se podíváme na nové případy nákazy z hlediska věkových skupin, tak šest nových případů je mezi seniory ve věku nad 65 let, kde jich je celkem 33. Sedm nových případů bylo dnes odhaleno ve skupině obyvatel od 25 do 64 let, kde jich je aktuálně 111. Dva případy jsou ve věkové skupině od 15 do 24 let, kde je celkem 18 nakažených. Ani jeden případ dnes nepřibyl ve věkových kategoriích od 6 do 14 let a od 0 do 5 let. Nejmladším nakaženým v kraji je šestiměsíční chlapec a nejstarším 90 muž.

Do karantény nebyl dnes poslán nikdo a to znamená, že tam stále zůstává 61 osob.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, karanténa, úmrtí, Karlovarský kraj, nákaza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji dnes zemřeli dva lidé nakažení nemocí COVID-19, počet nemocných stoupl o 15 případů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.