Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Testování v kraji opět vázne, dnes bylo provedeno pouze 79 testů, zemřel další člověk a do karantény míří 18 lidí

Čtyři úmrtí jsou k dnešnímu dni evidována v Karlovarském kraji. Celkem bylo v nejmenším českém kraji provedeno 1606 testů, ze kterých jich bylo 154 pozitivních. Od včera tak přibylo pouze pět nakažených nemocí COVID-19. Kraj dostal dotaci deset milionů korun.

Zatímco počet nakažených se od včera příliš nezvýšil, relativně vysoký počet lidí byl dnes umístěn do karantény. „Celkem jsme dnes poslali do karantény 18 osob. Celkem je tak v našem kraji v karanténě 61 lidí,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

V Karlovarském kraji se z onemocnění koronavirem vyléčilo 17 osob a 4 zemřeli. Čtrvtou obětí je sedmdesátiletý muž, který měl i další chronické zdravotní problémy. „Celkem jsme provedli 1606 testů, ze kterých bylo 154 pozitivních, 1439 negativních a u 13 testů není výsledek jasný,“ doplnila mluvčí.

Na Chebsku evidují 93 nemocných, na Karlovarsku 44 a na Sokolovsku pouze 17 případů. Stále platí, že nejvíce nakažených, konkrétně 104 je mezi lidmi ve věku od 25 do 64 let. „Evidujeme 27 nakažených seniorů starších 65 let. Mezi dětmi od 0 do 5 let jsou stále pouze dva nakažení a pět nemocných zůstává ve věkové kategorii od 6 do 14 let,“ dodala Michaela Zajíčková.

Karlovarský kraj dnes získal neinvestiční účelovou dotaci ve výši 10 milionů korun na pokrytí nezbytných opatření v souvislosti s šířením koronavirové nákazy. O dotaci požádal ministryni Alenu Schillerovou hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. Kraj by měl finance využít na mimořádné výdaje spojené s pořizováním ochranných prostředků a s realizací krizových opatření.

„Musím velmi ocenit, že nám ministerstvo financí vyšlo vstříc a dotaci jsme získali v krátkém čase. Finanční prostředky použijeme jednak na nákup ochranných prostředků, především respirátorů do nemocnic a pro další zdravotníky, na pořízení dezinfekčních prostředků do škol, kde zajišťujeme ve spolupráci s městy hlídání dětí hasičů, policistů, zdravotníků, na vybavení odběrových míst a podobně. Řešit také budeme v některých případech dovybavení karanténních prostor,“ vysvětlil hejtman s tím, že finance musí být řádně vyúčtovány do konce letošního roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, hygiena, karanténa, dotace, Krajská hygienická stanice, Petr Kubis, Ministerstvo financí České republiky, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování v kraji opět vázne, dnes bylo provedeno pouze 79 testů, zemřel další člověk a do karantény míří 18 lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.