Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nakažených přibývá i v Karlovarském kraji, za dnešní den jich je o osm více

V České republice již zemřelo šest lidí nakažených koronavirem. Podle zpráv z Karlovarské krajské nemocnice zatím nikdo z hospitalizovaných pacientů nemá těžký průběh nemoci. Na infekčním oddělení leží tři lidé a tři jsou v nemocniční karanténě.

Osm nových případů nákazy koronavirem zaznamenali dnes krajští hygienici v Karlových Varech. Celkový počet nakažených je tak 56 osob. „Nejvíce, celkem 33 případů je na Chebsku, 17 na Karlovarsku a 6 na Sokolovsku,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková s tím, že otestováno bylo 520 lidí

Nejmladším nakaženým je šestiměsíční chlapec a nejstarším je osmaosmdesátiletý muž. V karanténě zůstává 11 osob. V České republice již zemřelo šest lidí nakažených koronavirem.  Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se ve všech případech jednalo o velmi nemocné pacienty, kteří měli mnoho dalších zdravotních komplikací.

"Aktuálně jsou v karlovarské krajské nemocnici hospitalizováni tři pacienti s lehčím průběhem nemoci. Jeden by měl být propuštěn domů," uvedl ředitel zdravotního úseku krajské nemocnice Josef Mašek.

Karlovarský kraj obdržel další zásilku ochranných pomůcek, které se budou během pátku distribuovat mezi praktické a dětské lékaře. Pomůcky dostanou i zubaři, alergologové a další odborní lékaři.

„Odborní lékaři si je mohou vyzvednout na sedmi výdejních místech v kraji. Praktikům, dětských a dorostovým lékařům je do ordinací rozvezou hasiči,“ uvedla krajská mluvčí Jana Pavlíková s tím, že všechny informace o distribuci ochranných pomůcek jsou zveřejňovány na webu kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Karlovarský kraj, Česko, COVID-19, pacient, Karlovarská krajská nemocnice, lékař, Krajská hygienická stanice, Adam Vojtěch, Karlovy Vary, Josef Mašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených přibývá i v Karlovarském kraji, za dnešní den jich je o osm více  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.