Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Azylové domy v Karlovarském kraji rozdávají roušky bezdomovcům

Azylové domy v Karlovarském rozdávají roušky lidem bez domova, ochranných pomůcek ale mají nedostatek. Roušky dostávají od dobrovolníků nebo si je sami šijí. Zaměstnanci sociálních služeb se snaží lidi bez domova také informovat a poučit. Nosit roušky na veřejnosti je ode dneška povinné v celé zemi kvůli koronavirové pandemii.

V azylovém domě v Chebu, který spravuje diecézní charita, shánějí každý den látkové roušky. "Nejprve jsme dali roušky všem zaměstnancům. Sháníme po domácku šité roušky, i dezinfekci si sami vyrábíme, od kraje jsme zatím nic nedostali," řekl zástupce ředitele Diecézní charity v Chebu Pavel Barták.

"Protože je nošení roušek už povinné, tak všichni bezdomovci, kteří přijdou do azylového centra, si je musí sehnat, nebo pokud budeme mít, tak jim je dáme, ale bez ní tam nikoho nepustíme," dodal Barták. Podle něj se informace o aktuálním dění k lidem bez přístřeší dostávají pomaleji.

Také v azylovém domě v Karlových Varech provozovaném Armádou spásy si sami šijí roušky či oslovují dobrovolníky. Lidé bez přístřeší, kteří přijdou do azylového domu, podle ředitele Armády spásy v Karlových Varech Martina Roušala povinné nošení roušek respektují. "Snažíme se i o tu osvětu, dáváme jim ty informace, ke kterým se jinak nedostanou. Lidé k nám chodí a chtějí po nás roušky, moc jich ale nemáme. Rozdávali jsme jednorázové, každému čtyři kusy," řekl Roušal.

V azylovém domě v Sokolově se podle jeho zaměstnankyně Veroniky Olachové staví bezdomovci k nošení roušek zodpovědně. "Snažíme se jim je rozdat, alespoň ty jednorázové, a oni je nosí i venku, i třeba když jdou na úřad. Snažíme se jim podat ty informace, vylepujeme upozornění a lidé to tu sledují i v televizi," řekla Veronika Olachová.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, zdraví, sociální, bezdomovci, koronavirus, Karlovarský, rouška, bezdomovec, azylový dům, Karlovarský kraj, Cheb, Armáda spásy, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Azylové domy v Karlovarském kraji rozdávají roušky bezdomovcům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.