Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Mariánských Lázních se nakazil hasič, v kraji je devět nakažených

Hasič z Mariánských Lázních má pozitivní výsledek testu na nový typ koronaviru. Zřejmě se nakazil na plese. Celá stanice skončí na dva týdny v karanténě. V Karlovarském kraji je devět nakažených.

V Karlovarském kraji je podle posledních informací potvrzena nákaza už u devíti lidí.

"Hasičský záchranný sbor (HZS) Karlovarského kraje přijal opatření, aby se minimalizovalo riziko dalšího šíření nákazy mezi příslušníky sboru a zároveň byla nadále zajištěna požární ochrana pro obyvatele této části kraje," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Všichni příslušníci HZS ze stanice Mariánské Lázně budou kontaktovat své lékaře a bude aplikován běžný postup pro podezření na nákazu. Na dobu minimálně 14 dnů nebude nikdo z příslušníků ve službě. Stanice Mariánské Lázně je nyní uzavřena. "Od soboty zajišťuje požární ochranu ve městě a okolí stanice HZS Karlovarského kraje z Chebu, je dohodnuta mezikrajská pomoc od kolegů z Plzeňského kraje ze stanice Tachov, využívány budou v případě mimořádných událostí rovněž jednotky sborů dobrovolných hasičů," popsal opatření Kasal.

V prostorách stanice Mariánské Lázně bude provedena důkladná dezinfekce, a to jak zázemí samotné stanice, tak veškeré techniky, věcného vybavení a výstroje. Dezinfekci provedou příslušníci HZS Karlovarského kraje svými prostředky. Poté bude na stanici Mariánské Lázně opět obnovena služba hasičů složená z ostatních stanic.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, zdraví, hasiči, koronavirus, Karlovarskýkraj, Mariánské Lázně, Karlovarský kraj, Hasičský záchranný sbor, infekční onemocnění, Martin Kasal, sbor dobrovolných hasičů, Cheb, Plzeňský kraj, Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mariánských Lázních se nakazil hasič, v kraji je devět nakažených  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.