Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlovarském kraji začal počet chřipkových onemocnění pomalu klesat

Počet akutních respiračních onemocnění začal v Karlovarském kraji ubývat. Platí to i pro děti, i když u nich je stále počet případů velmi vysoký. Hygienici v minulém týdnu evidovali 1515 případů na 100 tisíc obyvatel. což je o 11,4 procenta méně než v předchozím týdnu. Vyplývá to z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Zatímco v prvních týdnech letošního roku u dětí a mladých dospělých chřipkových onemocnění spíše přibývalo, minulý týden hygienici zaznamenali pokles ve všech věkových skupinách. U dětí do šesti let je ale stále velmi vysoký výskyt onemocnění, dosahuje 4420 případů na 100 tisíc obyvatel. Hodnoty nad 2000 případů na 100 tisíc obyvatel mají i věkové skupiny dětí od šesti do 14 let i mladí mezi 15 a 24 roky. U starších dospělých a seniorů je pak výskyt chřipek a podobných respiračních onemocnění výrazně nižší.

V celém Česku byl počet případů v minulém týdnu 1349 na 100 tisíc obyvatel. Proti předchozímu týdnu to byl jen nepatrný pokles. A podobně jako v Karlovarském kraji se onemocnění nejvíce šíří mezi dětmi a mladými lidmi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji začal počet chřipkových onemocnění pomalu klesat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.