Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Chebsku mírně přibylo chřipkových onemocnění

Výskyt akutních respiračních infekcí v Karlovarském kraji v tomto týdnu mírně vzrostl. Nemocných je 1258 na 100.000 obyvatel, což je o 10,1 procenta více než před týdnem. Za zvýšením nemocnosti může být to, že minulý týden byly v kraji jarní prázdniny. O tom dnes informovala vedoucí oddělení protiepidemického Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Jiřina Vaňová.

Nejvyšší nemocnost chřipkovými chorobami byla v desátém kalendářním týdnu v okrese Cheb (1622 nemocných na 100.000 obyvatel) a nejnižší v okrese Sokolov (920 nemocných na 100.000 obyvatel), v okrese Karlovy Vary byla nemocnost 1226 na 100.000 obyvatel. Oproti minulému týdnu klesla nemocnost na Karlovarsku a Sokolovsku, naopak vzrostla na Chebsku.

V posledním týdnu bylo v Karlovarském kraji hlášeno 17 nových potvrzených případů chřipky. V letošní sezoně evidují hygienici už 100 potvrzených případů chřipky, zejména v dospělé populaci. Pět lidí zemřelo.

Autoři | Foto pixabay

Štítky zdraví, chřipka, Karlovarský kraj, Cheb, nemoc, okres Cheb, Karlovy Vary, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, Sokolov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Chebsku mírně přibylo chřipkových onemocnění  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.