Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Karlovarském kraji školy prázdniny prodlužovat většinou nebudou

Školy ve větších městech v Karlovarském kraji zatím nezvažují možnost prodloužit vánoční prázdniny. V kraji jsou sice školy, které mají některé třídy v karanténě, k plošnému vyhlášení prázdnin ale ředitelé podle dosavadních informací nesáhnou. Situace se ale může změnit, pokud ředitelé škol usoudí, že epidemická situace na škole je taková, že by delší prázdniny pomohly.

V Karlových Varech zatím ředitelé městských škol magistrátu neohlásili, že by vánoční prázdniny chtěli prodloužit. Karlovy Vary mají deset základních škol a dvě mateřské školy, které ale mají svá odloučená pracoviště. Aktuálně je v karanténě asi šest tříd. Kvůli nákaze u personálu je například uzavřená mateřská škola v Mládežnické ulici. Při poslední testování v pondělí mělo pozitivní test 15 žáků z celkových 2895 testovaných, řekla na zastupitelstvu města primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

V Chebu je nyní v karanténě osm tříd, nejvíce, čtyři třídy jsou v karanténě na 6. základní škole. Tam bylo také při posledním testování nejvíce pozitivních testů. Z celkových 11 pozitivních na všech sedmi školách jich bylo sedm na 6. základní škole. Podle informací mluvčí chebské radnice Simony Liptákové zatím školy s prodloužením prázdnin nepočítají. Jen u 6. základní školy se o vyhlášení delších prázdnin ještě diskutuje. Zatím o delších prázdninách neuvažují ani základní školy v Ostrově.

Krajský úřad podle hejtmana Pera Kulhánka (za STAN) zatím nemá souhrnné informace o tom, jestli ředitelé krajských středních škol delší prázdniny vyhlásí. Většina škol se ale podle něj delší prázdniny vyhlásit nechystá, a pokud o tom některé uvažují, tak by mělo jít jen o den nebo dva. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky školy, volno, ředitelské volno, prázdniny, Vánoce, koronavirus, covid-19, Karlovarský, základní školy, Karlovarský kraj, karanténa, Karlovy Vary, základní škola, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Starostové a nezávislí, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji školy prázdniny prodlužovat většinou nebudou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.