Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tři očkovací centra v Karlovarském kraji budou fungovat až do konce roku

O čtyři měsíce prodloužil Karlovarský kraj provoz tří velkokapacitních očkovacích center v kraji. Z původního termínu do konce srpna se nyní s očkovacími místy v Chebu, Sokolově a v Karlových Varech počítá minimálně do konce roku. Jejich provoz vyjde asi na 350 tisíc korun, náklady pokryje jako dosud dotace ministerstva financí, řekl dnes novinářům hejtman Petr Kulhánek (za STAN). Kraj zároveň chystá kampaň na podporu očkování u mladých lidí.

V Karlovarském kraji zůstane páteřní očkovací centrum v karlovarské KV aréně a v sokolovském klášteře. V Chebu se centrum přesune z kulturního centra Svoboda do nového prostoru, který kraj spolu s městem nyní vybírá. O existenci dalších očkovacích míst, například v Mariánských Lázních, se bude jednat na podzim podle zájmu veřejnosti. Kraj zatím podle hejtmana nechystá zřízení očkovacích center bez nutné registrace před očkováním.

Kraj nyní kvůli zkrácení doby podání druhé dávky vakcíny od firem Pfizer/BioNTech ze 42 na 21 dní očekává nával zájemců o očkování. Vakcín je v kraji podle hejtmana dostatek i díky navýšení počtu dodávek začátkem července.

„Máme dlouhodobě před takzvanou závorou, to znamená ti, kteří čekají na termín, nejméně lidí v rámci republiky. K dnešnímu dni je to zhruba 140 lidí, ve srovnání s dalšími kraji, kde to jsou jednotky tisíců," řekl hejtman Petr Kulhánek.

Z důvodu menšího zájmu o očkování zejména mezi mladými lidmi připravuje kraj očkovací kampaň. „Chystáme pro mladou generaci reklamní spoty s významnými regionálními sportovci," uvedl hejtman.

Zdravotníci v Karlovarském kraji podali 245.031 dávek vakcíny. Druhou dávku má za sebou 104.601 lidí, tedy zhruba třetina obyvatel kraje. Nejvíce lidí dostalo vakcínu od firem Pfizer/BioNTech, přes 180 tisíc, následují vakcíny od firem AstraZeneca a Moderna. Nejméně dávek se použilo od společnosti Janssen, která je jednodávková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky očkování, vakcína, očkovací centra, vakcína proti koronaviru, Karlovarský kraj, očkovací centrum, Petr Kulhánek, Cheb, Starostové a nezávislí, Karlovy Vary, Sokolov, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři očkovací centra v Karlovarském kraji budou fungovat až do konce roku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.