Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zdravotníci v Karlovarském kraji již vyočkovali 200 tisíc dávek proti koronaviru

Očkování proti onemocnění covid-19 nadále běží také v Karlovarském kraji, kde v pondělí padla hranice dvou set tisíc aplikovaných dávek. Téměř 70 tisíc lidí už je plně očkováno oběma dávkami. Nejvyšší proočkovanost eviduje kraj u seniorů.

Podle údajů Ministerstva zdravotnictví se za poslední týden nakazilo v celém Karlovarském kraji pouhých šest lidí.

„Situace se rychle lepší a i po rozvolnění máme v Karlovarském kraji aktuálně jen velmi nízká čísla nákazy. Přesto bych chtěl znovu vyzvat všechny, kteří ještě zvažují vakcinaci, aby neváhali a nechali se očkovat. Vidíme to v některých i evropských zemích, že se mezi neočkovanými nákaza novými mutacemi náhle zase šíří,“ upozorňuje hejtman Petr Kulhánek (STAN).

Podle krajské koordinátorky očkování Dagmar Uhlíkové se připravuje zřejmě od 1. července také očkování dětí starších 12 let. „Zatím se o tom stále jedná, počítáme s tím, že by se očkování dětí konalo přímo v jednotlivých nemocnicích v Karlových Varech a v Chebu, kde jsou přímo k dispozici pediatři, v Sokolově bude vakcinace nadále probíhat v prostorách kláštera,“ upřesnila Dagmar Uhlíková.

Cesta vakcín při rozvozu, z nemocnice do očkovacího centra. Rozvoz zajišťují hasiči. Zdroj: HZS KVK

Před cestami do zahraničí i pro další využití si lidé mohou vytisknout certifikát o absolvování očkování. Vstup do systému je možný na stránkách ÚZIS: - Portál očkování (uzis.cz)

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Zuzana Reifová

Štítky očkování, Karlovarský kraj, zdraví, koronavirus, COVID-19, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Karlovy Vary, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotníci v Karlovarském kraji již vyočkovali 200 tisíc dávek proti koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.