Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od pondělí jsou opět povoleny návštěvy v krajské nemocnici

Vedení Karlovarské krajské nemocnice (KKN) umožní hospitalizovaným pacientům přijímat návštěvy na svých pokojích v nemocnici v Karlových Varech a Chebu. Ty budou sice probíhat pod podmínkou dodržení několika opatření, nicméně ta se musí dnes dodržovat na většině míst, proto by neměla nikoho překvapit.

„Jedná se o podmínky, které lze vcelku snadno splnit a to je například předložení negativního PCR nebo antigenního testu, který nebude starší 48 hodin. Dále je možné na návštěvu přijít s dokladem o ukončeném procesu očkování. Ten je z našeho pohledu ukončen 14 dní po aplikaci druhé dávky u dvoudávkových vakcín a rovněž 14 dní po aplikaci jednodávkové vakcíny,“ sděluje Markéta Singerová, mluvčí KKN.

A zdaleka to není jen testování nebo očkování, které umožní rodinným příslušníkům a dalším lidem navštívit své blízké v krajské nemocnici. Další variantou je třeba doklad o laboratorně potvrzeném prodělaném onemocnění covid-19, přičemž od prvního pozitivního testu nesmí uplynout více než 90 dní.

„Je pak samozřejmě naprosto logické, že na návštěvu by měla přijít jen osoba, která nejeví známky onemocnění covid-19. Po celou dobu návštěvy bude třeba mít zakrytý nos a ústa respirátorem bez výdechového ventilu,“ doplňuje opatření mluvčí nemocnice.

Návštěvy by dále měly respektovat návštěvní hodiny na oddělení a povolena je přítomnost vždy pouze jedné osobě u jednoho pacienta. Délka návštěvy u pacienta by neměla přesáhnout půl hodiny.

„Dodržování všech nastavených pravidel je nezbytnou nutností a my věříme, že pro příchozí návštěvy to nebude problém. A všem za jejich dodržování předem děkujeme,“ dodala Markéta Singerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky návštěvy, nemocice, KKN, Karlovy Vary, Cheb, Karlovarský kraj, návštěva, Karlovarská krajská nemocnice, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí jsou opět povoleny návštěvy v krajské nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.