Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Otazníky vznášející se nad chebskou internou, bude řešit nový generální ředitel

Avizovaný odchod primáře interního oddělení Nemocnice Cheb Stanislava Adamce byl i jedním z témat jednání krajského zastupitelstva. To jednalo v karlovarské KV Aréně a od uvolněného zastupitele pro zdravotnictví Josefa Märze (nez.) se zastupitelé dozvěděli, že je plánováno osobní jednání s primářem a snaha dosáhnout dohody o jeho setrvání.

„S primářem Adamcem se sejdu v pátek a věřím, že se dohodneme na dalším postupu,“ uvedl Josef März.

Ten se má stát od 1. května generálním ředitele Karlovarské krajské nemocnice (KKN) a bude se tedy muset otázkou personálního obsazení velmi rychle zabývat. Primář chebské interny Stanislav Adamec totiž podal výpověď k 31. březnu a běží mu výpovědní lhůta. Jako důvod svého rozhodnutí uvedl, že nehodlá zůstávat v "personálním marsmu", se kterým se chebská nemocnice dlouhodobě potýká a upozorňoval i na odchody další lékařů.

„My se samozřejmě s panem Adamcem známe a už mi i blahopřál ke zvolení generálním ředitelem a vyjádřil určitou naději, že se domluvíme a společně situaci na interně v Chebu vyřešíme,“ pokračoval dále Josef März, který plánuje, že situaci na interním oddělení v Chebu pomůže vyřešit spolupráce se stejným oddělením nemocnice v Karlových Varech, která rovněž pod KKN spadá.

„Nastavíme vše tak, aby byly zajištěny služby, budeme samozřejmě velmi intenzivně shánět lékaře a situaci řešit. Inzerce na příjem lékařů do Chebu běží dlouhodobě stejně tak jako se dlouhodobě snažíme situaci v Chebu vyřešit, což se ale úplně nedaří,“ přiznal budoucí generální ředitel.

Ten se vzhledem ke své nové funkci vzdá zastupitelského mandátu a jeho místo obsadí současný místostarosta Sokolova Jan Picka (VOK).

Situaci ve zdravotnictví kritizovala na jednání zastupitelstva opozice, která například poukazovala na fakt, že za poslední čtyři měsíce nebylo svoláno jednáno zasedání dozorčí rady. Nový generální ředitel slíbil nápravu a pravidelné informování zastupitelů o průběhu jednání ohledně interny v Chebu a celkové situaci v obou nemocnicích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky nemocnice cheb, interna, výpověď, zastupitelstvo, Cheb, Karlovarský kraj, generální ředitel, Josef März, KV Arena, Karlovarská krajská nemocnice, nemocnice, lékař, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otazníky vznášející se nad chebskou internou, bude řešit nový generální ředitel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.