Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Kraj se připravuje na vyšší dodávky vakcín

Karlovarský kraj si stále drží prvenství v procentu naočkovaných obyvatel proti nemoci covid-19. Celkem prošlo očkováním první dávkou 13, 5 procenta všech obyvatel kraje. Obě dávky již byly aplikovány 4, 4 procentům lidí. Na prvním místě je kraj podle hejtmana Petra Kulhánka (STAN) také v regionálním srovnání v ČR v proočkování seniorů starších 70 let.

 „Jsme na prvním místě z celé republiky v počtu vakcinovaných na 1000 obyvatel podle místa bydliště. Je to především výsledek obrovského nasazení krajské koordinátorky pro očkování Dagmar Uhlíkové a jejího týmu, postupného naplňování krajské očkovací strategie a s tím spojeného otevírání očkovacích center. Musíme k tomu přičíst také aktivní přístup praktických lékařů,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek s tím, že výhodou pro kraj oproti ostatním byla mimořádná dodávka vakcín z německých regionů.

Kraj v minulých týdnech otevřel tři velkokapacitní centra v Karlových Varech, Sokolově a Chebu. Menší centra jsou pak otvírána i v dalších městech. Celkem by jich mělo být v Karlovarském kraji otevřeno deset. Aktuálně se připravuje otevření v Aši, Toužimi a Kraslicích.

„Vzhledem k tomu, že máme v příštích týdnech avizovány podstatně vyšší dodávky vakcín Pfizer/BioNTech, plánujeme rozšířit mimo jiné provoz očkovacího centra v karlovarské KV Aréně. To bude od 8. dubna otevřeno od 12 do 20 hodin ve všední den a od 8 do 15 hodin o víkendu,“ dodal uvolněný zastupitel pro oblast zdravotnictví Josef März (nez).

Vzhledem k tomu, že stále nebyli registrováni všichni senioři nad osmdesát let, vyzývá kraj rodiny těchto seniorů, aby neváhaly a v případě, že se jejich blízcí chtějí nechat očkovat, tak je registrovaly prostřednictvím centrálního rezervačního systému.

„Pro zájemce o pomoc registrací je k dispozici krajská asistenční linka, a to ve všedních dnech od 8 do 18 hodin a o víkendech a svátcích od 9 do 15 hodin na telefonu 800 600 444. Využít lze i státní linku 1221,“ doplňuje Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Aktuálně je v kraji naočkováno 52 936 obyvatel. Kromě 8 očkovacích míst se na očkování podílí 112 praktických lékařů a vedení kraje velmi vyzdvihuje zodpovědnost všech skupin, které se na očkování mohly registrovat a vakcinaci absolvovaly. „Všem, kteří se podílejí na zajištění očkování, bych chtěl poděkovat a doufám, že se i nadále bude dařit za pomoci vakcinace ochránit co největší počet našich občanů,“ dodal hejtman.

A takříkajíc ruku k dílu přiložilo i město Karlovy Vary, které zřídilo novou autobusovou zastávku u největšího očkovacího centra v KV Aréně.Do očkovacího centra v našem městě můžete využít městskou hromadnou dopravu - linka č. 6, zastávka KV Aréna. Po dobu očkování jsme zajistili, aby autobus zajížděl blíže k očkovacímu centru a tím zabezpečili lepší dostupnost, zejména pro seniory,“ dodala Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky očkování, registrace, covid-19, praktičtí lékaři, rezervace, vakcína, Karlovarský kraj, DPKV, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, očkovací centrum, Česko, KV Arena, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj se připravuje na vyšší dodávky vakcín  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.