Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Statisícové náborové příspěvky mají do kraje přilákat praktiky i primáře některých oddělení

V Karlovarském kraji dlouhodobě chybí zdravotnický personál. Situace byla špatná už před pandemií covidu-19, kdy se kraj poprvé rozhodl lákat lékaře a sestry na náborové příspěvky. To se osvědčilo, proto v tom chce kraj dále pokračovat.

„Dlouhodobě nám v kraji chybí zhruba padesát sester a dvacet lékařů,“ říká Josef März (nez.) uvolněný zastupitel Karlovarského kraj pro oblast zdravotnictví.

Největší nedostatek personálu je podle jeho dalších slov v interních oborech všech nemocnic. „Potřebujeme ale i zdravotníky pro anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnic a tak dále. Náborové příspěvky budeme ale vyplácet i praktických lékařům, kteří rovněž v některých částech Karlovarského kraje chybí,“ pokračuj uvolněný zastupitel.

Vedení Karlovarského kraje doposud vyplácelo náborové příspěvky pouze sestrám a lékařům v nemocnicích. V minulosti se podařilo díky této podpoře přilákat pětasedmdesát nových zaměstnanců, konkrétně to bylo pětadvacet lékařů, osmatřicet sester a dvanáct pracovníků nelékařských profesí.

„Nově budeme nabízet náborový příspěvek také pro primáře některých oddělení. Tam bude částka 600 tisíc korun. U lékaře zůstává částka 400 tisíc korun a u sester a dalšího nelékařského personálu 150 tisíc korun,“ doplnil Petr Kulhánek (STAN), hejtman Karlovarského kraje.

A finanční podporu vyplatí kraj i novému sportovnímu lékaři, který slíbil tuto činnost v kraji vykonávat po uzavření ordinace Ivana Kundráta, který byl v Karlovarském kraji jediným.

„Tuto činnost bude zajišťovat společnost Miroslava Rouse, který je nyní v přípravě na tělovýchovného lékaře s tím, že mu odborného garanta a zástupce bude dočasně dělat právě již zmiňovaný Ivan Kundrát. Sportovní lékař bude ordinovat dle oprávnění v Karlových Varech v rozsahu 0,5 úvazku a v Mariánských Lázních v úvazku 0,2,“ dodal Josef März.

Náborové příspěvky jsou oblíbeným lákadlem pro získávání nových zaměstnanců. V minulosti je kraj vyplácel například i kvalifikovaným učitelům, kterých je na západě Čech rovněž nedostatek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KKN

Štítky lékař, sestry, náborové příspěvky, Karlovarský kraj, KKN, nemocnice, Josef März, Petr Kulhánek, Miroslav Rous, Starostové a nezávislí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statisícové náborové příspěvky mají do kraje přilákat praktiky i primáře některých oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.