Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Německé vakcíny dorazily do Karlovarského kraje

, aktualizováno 2. března 2021, 13:14

Celkem patnáct tisíc vakcín Astra Zeneca a dalších osmnáct set dávek od vlády České republiky dorazilo do Karlovarského kraje. Dnes ráno po deváté hodině distributor vyložil 5600 dávek v Karlovarské nemocnici a míří do dalších okresů.

„Celkem do Karlovarského kraje přišlo dnes 16 800 dávek vakcíny Astra Zeneca na očkování proti nemoci covid-19.. Počet bude rozdělen spravedlivě mezi všechny tři okresy. Po vyložení prvních 5600 dávek v Karlových Varech míří distributor s vakcínami do Sokolova a Chebu,“ sdělila Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

V kraji bylo včera otevřeno první velkokapacitní očkovací centrum v karlovarské KV Aréně, kam bylo na první den objednáno 130 lidí. Ke KV Aréně ale přicházeli lidé i bez objednání, byli zvědaví, jak očkovací centrum vypadá a jak očkování probíhá.

Přišel jsem se podívat co mě čeká a jak složitý ten proces očkování tady je," sdělil pětasedmdesátiletý František Novotný před KV Arénou, který se teprve chystá registrovat do systému.

Očkovací centrum je zatím otevřeno pouze odpoledne od 14 do 18 hodin a v první fázi počítáme s očkováním zhruba šesti stovek lidí týdně. Počty se samozřejmě budou zvyšovat s narůstajícím počtem vakcín," uvedl Josef März (VOK), uvolněný krajský zastupitel pro oblast zdravotnictví při otevření centra.

V současné době jsou v KV Aréně čtyři očkovací sloty, které vyžadují přítomnost dvou lékařů, čtyř zdravotních sester a čtyř administrativních pracovníků.

„Pokud budeme mít dostatek vakcín, otevřeme centrum na osm hodin denně, kdy se dá počítat s očkování zhruba 250 lidí v jednom očkovacím místě. Ty máme čtyři, takže je to zhruba tisíc lidí za týden,“ dodal uvolněný zastupitel.

Od včerejška se mohou do Centrálního rezervačního systému očkování hlásit i senioři starší 70 let. Od soboty byla umožněna registrace pedagogům, takže nyní rychlost očkování opravdu závisí na dodávkách vakcín, neboť registrovaných zájemců je daleko více, než dodaných vakcín.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky očkování, Sasko, dar, Astra Zeneca, Karlovarský kraj, covid-19, vakcína, AstraZeneca, Karlovarská krajská nemocnice, KV Arena, Česko, očkovací centrum, Jana Pavlíková, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Německé vakcíny dorazily do Karlovarského kraje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.